Потенціал соціальних підприємств у розв'язанні проблем громади

15.05.18, 10:00

У Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування пройшли дві фокус-групи «Потенціал соціальних підприємств у розв'язанні соціальних проблем громади». Захід відбувається в межах проекту «Соціальне підприємництво: досягнення соціальних змін за ініціативою “знизу”» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект втілює консорціум із семи організацій громадянського суспільства України, Литви та Латвії на чолі з Українським форумом благодійників.

У першій фокус-групі взяли участь представники влади Кропивницького - начальники та начальниці ключових управлінь, предсставниці обох районів - Фортечного та Подільського, - експертки територіальних центрів, депутати та депутатки.

- Ми дуже дякуємо всім, хто долучився, і вдячні за сприяння заступниці міського голови з гуманітарних питань Наталі Євгеніївні Дзюбі за залучення до дискусії ключових осіб у житті міста, представників та представниць обох районів – Фортечного та Подільського, компетентних експертів та експерток, які щодня стикаються із вирішенням поточних проблем городян, - коментує радниця Центру Вікторія Талашкевич.

Після обіду своє бачення найгостріших соціальних проблем громади представили громадські організації та представники бізнесу. Вони мали нагоду розповісти про досвід та плани щодо соціального підприємництва. тривала панельна дискусія та фокус-група за участі громадських організацій і представників бізнесу.

У дискусії взяли участь понад десять представників і представниць різних громадських організацій, як з Кропивницького, так і з інших районів Кіровоградської області, які займаються вирішенням широкого спектру питань - від опіки над внутрішньо переміщеними особами до підтримки ув'язнених. Були і представниці бізнесу, який має соціальне спрямування.

За результатами зустрічі у Кропивницькому та ще в одинадцяти містах України буде створено базу даних, яка ідентифікує актуальні соціальні проблеми у громадах, що можуть бути розв'язані за допомогою механізмів соціального підприємництва. Визначені проблеми будуть представлені під час заходу під назвою «Гараж ідей» 19 червня у Кропивницькому задля генерування ідей та створення нових соціальних підприємств.

Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки програми "U-LEAD з Європою" постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!