​Мототранспорт як стиль життя

05.06.18, 14:00

Сервісні центри МВС в Кіровоградській області не так давно розповідали про найекономніші автомобілі, які купляють жителі нашої області. Настав час розповісти про те, як стати водієм, та які мотоцикли найпопулярніші серед жителів Кіровоградської області.

Алгоритм дій при отриманні посвідчення водія категорії «А, А1»

Знайти автошколу

Необхідно обрати акредитований навчальний заклад і звернути увагу на кількість пропонованих теоретичних та практичних занять; повний перелік шкіл можна знайти за адресою http://hsc.gov.ua/prava/ .

Пройти навчання в автошколі

Для подачі документів знадобиться паспорт, ідентифікаційний код, медична довідка (форма 083/о), фото 3,5х4,5 см.

Іспити в автошколі

Скласти внутрішні іспити в автошколі та отримати свідоцтво про закінчення навчального закладу.

Звернутися до сервісного центру МВС

Завдяки принципу екстериторіальності кожен громадянин може отримати послуги у будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця реєстрації. Для отримання водійського посвідчення з собою потрібно мати свідоцтво про закінчення автошколи, паспорт, копію ідентифікаційного коду, медичну довідку (форма 083/о).

Скласти іспит в сервісному центрі МВС

Іспит передбачає теоретичну та практичну частини. Варто відзначити, що скласти теоретичну частину можна як українською, так і англійською мовами.

Отримати посвідчення водія

Вперше посвідчення водія видається на 2 роки. Документ отримується у сервісному центрі МВС. Вартість: 26 грн – складання іспитів, 201 грн – бланкова продукція (плюс банківські послуги).

«Лайфхаки» для отримання посвідчення водія від сервісних центрів МВС

Окрім покрокового алгоритму, як пройти шлях від пішохода до вправного водія, в інструкції можна знайти посилання на оновлені тестові питання з ПДР, безкоштовний онлайн-тренажер, що імітує реальний теоретичний іспит (20 питань на знання ПДД за 20 хвилин), а також карти маршрутів практичних іспитів для перевірки навичок керування. Крім цього, на Інтренет-сторінці можна знайти чек-лист, де перераховані всі типові помилки та шкала оцінювання. Чек-лист гарантує прозорість і зрозумілість системи оцінювання навичок керування кандидата у водії.

Перше посвідчення водія – лише на 2 роки

Відповідно до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабміну в листопаді минулого року, вперше посвідчення водія видається на 2 роки з обмеженням перевищувати швидкість 70 км/год.

Якщо водій-новачок від’їздить 2 роки, скоївши за цей час не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху – посвідчення обміняють на постійне (на 30 років).

Якщо ж за цей час буде скоєно три і більше правопорушень – посвідчення обміняють, але лише після повторного проходження навчання в автошколі й складання теоретичного та практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Нове посвідчення діятиме знову два роки.

Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається.

Ознайомитися з онлайн-інструкцією «Як отримати посвідчення водія вперше» можна за посиланням: http://hsc.gov.ua/prava/ .

Любителі мототранспорту надали перевагу мотоциклам з малим об’ємом двигуна та невеликою ціною. Впродовж цих двох років працівники сервісних центрів МВС в Кіровоградській області протягом двох років зареєстрували 842 мотоцикли та 291 мопед.

Нагадаємо, що ви можете зареєструвати свій транспортний засіб в будь якому територіальному сервісному центрі МВС в Кіровоградській області який буде для вас найзручнішим.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!