Уряд вніс зміни до плану формування Кіровоградської області

20.06.18, 18:00

Уряд вніс зміни до перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області. Ці зміни дають громадам підстави для переходу на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України відповідно до положень Бюджетного кодексу України.

- У перспективному плані нашої області уточнили склад Добровеличківської, Тишківської, Помічнянської, Соколівської, Великосеверинівської, Новомиргородської та Іванівської громад, а також доповнили Приютівською та Катеринівською громадами. Також з перспективного плану вилучається Олександрійська, Капітанівська та Панчівська громади, - розповідає Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації Кіровоградського Центр розвитку місцевого самоврядування.

Валентина Шеремет
Валентина Шеремет
Таким чином, за словами пані Валентини Шеремет, Уряд врахував пропозиції, які минулого року зібрала і подала відповідна Робоча група, що працює в обласній державній адміністрації а після того затвердила сесія Кіровоградської обласної ради. Це сталося 10-го листопада минулого року. Тепер зазначені громади Кіровоградської області нарешті отримають додаткові стимули та ресурси для забезпечення сталого розвитку своїх територій в коротко і довгостроковій перспективі.

Наразі перспективні плани формування територій громад, затверджені Урядом, покривають 76% території країни (Кіровоградщина охоплена перспективним планом на 100%). Отже, абсолютна більшість громад вже бачать, куди треба рухатися, щоб гарантовано стати на шлях розвитку. Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіонбуду, постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номером: (0522) 32-02-86 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!