​Відчути себе вертолітником: олександрійські школярі відвідали військову частину

24.07.18, 12:00

Днями, в рамках акції «Профорієнтаційне літо», фахівцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості для учнів початкових класів Олександрійського колегіуму було організовано професіографічну екскурсію до військової частини 2269 м. Олександрії.

Екскурсію військовою частиною для школярів, розпочали з пам’ятного знаку, де хвилиною мовчання вшанували олександрійських нацгвардійців-вертолітників, які у різні часи поклали своє життя під час виконання бойових завдань та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Надзвичайно цікавим для школярів виявився один з музейних експонатів частини – гелікоптер Мі-6, який розташований на території військової частини. З його допомогою наші військові свого часу виконували багато завдань: використовували для миротворчих операцій у республіці Афганістан, ліквідовували техногенну катастрофу на Чорнобильській АЕС, брали участь у гасінні пожеж, здійснювали пошук космічного апарату тощо.

У вертольоті-експонаті школярі побачити робочі місця пілотів, штурмана, бортового техніка, радиста та механіка. Дітлахи мали можливість не тільки оглянути вертоліт, а й побувати на місці пілота і сфотографуватися на згадку.

Також працівники військової частини розповіли дітям про призначення і бойові властивості автомата Калашникова. Найцікавішим для учнів стало те, що розбирання та складання автомата демонструвалось на справжній зброї і школярі самостійно спробували впоратися з цим завданням.

На завершення заходу фахівець Олександрійського міськрайонного центру зайнятості Олена Клочко зазначила, що проведення таких заходів є вкрай необхідним, адже вони є важливою складовою патріотичного виховання підростаючого покоління.

Текст і фото - О. Клочко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!