Якщо загубили номерний знак: що робити, куди звертатися і скільки це коштує

06.08.18, 18:00

У разі, якщо ви загубилиномерний знак, в тому числі, внаслідок природних стихійних явищ, вам необхідно звернутися до найближчого територіального сервісного центру МВС для перереєстрації і отримання нових номерів.

На території Кіровоградської області послугу можна отримати у п'яти ТСЦ МВС які розташовані – м. Кропивницький, м. Олександрія, м. Бобринець, м. Мала Виска та м. Благовіщенське.

Наголошуємо, що на авто без номерних знаків (навіть, якщо втратили тільки один із них) їздити не можна. Якщо ви загубили номерний знак чи у вас його викрали, працівники сервісного центру МВС проводять перереєстрацію транспортного засобу.

Для цього необхідно звернутися до сервісного центру надавши паспортом громадянина України, копію ідентифікаційного коду, свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу та сам транспортний засіб, оскільки послуга перереєстрації передбачає огляд останнього фахівцем Експертної служби. Якщо дорогою вас зупинять патрульні- повідомте, що їдете на перереєстрацію ТЗуcервісний центр МВС. По завершенню процедури адміністратор сервісного центру видає нові номерні знаки і нове свідоцтво про реєстрацію на автомобіль.

Вартість послуги: • для транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД (із видачею номерного знака) –525,47 грн; • для транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва (із видачею номерного знака) —562,99 грн; • для мототранспорту, причепів вітчизняного виробництва та країн СНД (із видачею номерного знака)- 420,31 грн; • для мототранспорту, причепів іноземного виробництва (із видачею номерного знака)- 457,83 грн; • для мопедів (із видачею номерного знака) –302,63 грн.

У випадку втрати номерних знаків до матеріалів справи долучається пояснення власника (акт службового розслідування для юридичної особи) щодо їх втрати. Зауважимо, що у випадку повернення (знахідки) втрачених номерних знаків після видачі нових, старі вважаються недійсними. Тому їх необхідно повернути до сервісних центрів МВС. Отримати консультацію про порядок отримання послуги можна за телефоном (0522) 32 13 81 або на офіційній сторінці уФейсбук.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!