Репродуктивне здоров'я і відповідальна поведінка для молоді

04.10.18, 14:00

Протягом двох днів психологи і соціальні педагоги закладів профтехосвіти області знайомились з новим посібником "РЕПРОДУКТИВНЕ ЗДОРОВ’Я ТА ВІДПОВІДАЛЬНА ПОВЕДІНКА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ", розробленим Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Міжнародної федерації планування сім’ї / IPPF. Заняття були інтерактивними - педагоги мали змогу побути на мсіці учасників запропонованих вправ або самим попрактикувати проведення занять.

Посібник відповідає концепції «Нова українська школа» та Концепції Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021рр., передбачає особистісно-орієнтоване навчання, базується на міжнародних рекомендаціях щодо створення комплексних програм зі статевого виховання (ВООЗ, ЮНЕСКО, ЮНЕЙДС), отже досвід, який набули наші представники освіти, є найпередовішим.

Розроблена програма є універсальним інструментом – її можуть використовувати різні фахівці, проте передусім він є корисним для тих, хто постійно працює з підлітками 15-18 років.

За цією програмою підлітки разом з педагогом можуть детально вивчити права людини та права дитини, розібратись нарешті, чим відрізняються поняття "стать" та "гендер" і чим можуть бути шкідливі деякі гендерні стереотипи.

Ще три теми присвячені вивченню сексуальності, сексуальної поведінки та розвитку відповідальності, зважаючи на зміни у організаімі підлітків, спричинені дорослішанням та розвитком репродуктивної системи. Проте, занння про здоров’я та репродуктивне здоров'я не обмежуються виключно біологічною складовою, адже посібник містить вправи, що дозволяють трохи глибше дивитись на взаємини між людбми, ефективну комунікацію, а також вивчає які сексуальні та репродуктивні права забезпечують свободу, рівність та гідність всіх людей.

Текст і фото - Ольга Гріднєва, для сайту "Тусовка"




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!