Про взаємини, дорослішання і репродуктивні права

08.11.18, 12:00

Дві дні - 6 та 7 листопада психологи і соціальні педагоги закладів профтехосвіти області проходили тренінг по роботі з новим посібником "РЕПРОДУКТИВНЕ ЗДОРОВ’Я ТА ВІДПОВІДАЛЬНА ПОВЕДІНКА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ". Пограма розроблена Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Міжнародної федерації планування сім’ї / IPPF.

Від прав людини та прав дитини до обговорення біологічних змін під час дрослішання і непростих ситуацій у взаєминах. Такий шлях пропонує пройти посібник педагогам разом із учнями. Але перед тим, як вести цим маршрутом молодь, освітяни мали самі розібратись з прийомами і підходами навчання.

Соціальні педагоги, психологи, заступники директорів з виховної роботи із обласного центра, Знам'янки, Світловодська, Малої Виски, Новоукраїнки, Новгородки мали змогу побути як у ролі тренерів, так і учнів, для яких проводять заняття.

Робота не обмежувалась виключно пропрацюванням вправ. Паралельно народжувались нові ідеї, і, навіть, попередні плани наступних заходів.

Кожний учасник та учасниця тренінгу отримали посібник і тепер готові використовувати вправи у повсякденній роботі, а також ділитись отрманими знаннями з колегами.

Довідково: Посібник відповідає концепції «Нова українська школа» та Концепції Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021рр., передбачає особистісно-орієнтоване навчання, базується на міжнародних рекомендаціях щодо створення комплексних програм зі статевого виховання (ВООЗ, ЮНЕСКО, ЮНЕЙДС), отже досвід, який набули наші представники освіти, є найпередовішим.

Розроблена програма є універсальним інструментом – її можуть використовувати різні фахівці, проте передусім він є корисним для тих, хто постійно працює з підлітками 15-18 років.

Текст - Ольга Гріднєва, фото - Ольга Гріднєва, Викторія Алєксеєвець для сайту "Тусовка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!