​Інновації служби зайнятості на допомогу педагогічним працівникам

26.11.18, 12:00

У рамках проведення обласного Місячника профорієнтації для молоді «Твоя кар’єра починається сьогодні» фахівцями Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості для педагогічних працівників Онуфріївській загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено інформаційний семінар.

Розпочинаючи семінар фахівець з профорієнтації районної філії Вадим Крамаренко наголосив, що непоодинокими є випадки коли необдуманий вибір професії призводить до того, що випускники професійно-технічних, вищих навчальних закладів не можуть працевлаштуватись за здобутою освітою, і як наслідок стають клієнтами служби зайнятості.

«Профорієнтаційна робота сьогодні є обов’язковою складовою шкільного життя, оскільки вибір конкретної професії – завдання складне і не завжди під силу підлітку, тому шкільний вчитель може не тільки допомогти зробити конкретний вибір, але й протягом декількох років цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб діти, починаючи зі шкільної лави, добре орієнтувалися в світі професій, зокрема актуальних в районі та регіоні загалом. Для цього необхідно поступово та цілеспрямовано вводити дітей у світ професій, давати необхідну інформацію, використовуючи при цьому нові методики», - зазначив В.Крамаренко.

Тож, для проведення ефективної комплексної профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді фахівці районної філії тісно співпрацюють з педагогічними працівниками навчальних закладів району. У рамках семінару відбулася презентація профдіагностичного комплексу «Веб-базована платформа для он-лайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа».


В. Крамаренко зауважив, що відтепер система профорієнтаційного діагностування стала загальнодоступною, усі бажаючі мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі без відвідування центру зайнятості, якщо існує потреба у виборі(зміні) професії, виборі майбутнього напряму професійного навчання, оцінці власних здібностей, саморозвитку та ін. Програма заснована на діагностиці. За результатами повного тестування програма пропонує не приблизні напрями професійної самореалізації, а конкретні професії відповідно особистісних інтересів та схильностей, із зазначенням відсотка відповідності. Учасники заходу переконалися в тому, що використання сучасних ресурсів розширює можливості якісної допомоги у виборі чи зміні професії тим, хто її потребує.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!