Ті,що вражають

27.11.18, 14:00

Окрім зустрічі з Іриною Фаріон, про яку ми вже писали раніше, студентам ЦДПУ ім. Володимира Винниченка на минулому тижні пощастило зустрітись ще й з учасниками туру "Ті,що вражають”, які завітала до нашого міста в рамках соціально-навчального проекту.

Зустріч відбулась у актовій залі старого корпусу університету, та зібрала чималу кількість охочих послухати, зокрема таких відомих гостей як, ведучі ТСН — Юлія Бориско та Святослав Грінчук, а також одну з головних героїнь серіалу “Школа” - Яніну Андрєєву. Така зустріч була доволі цікавою, оскільки дала змогу подивитись студентам, на так званих “екранних знаменитостей” у доволі неформальній обстановці, коли вони відверто розповідали про свій шлях до успіху, а також про помилки та невдачі, які спіткали їх на цій дорозі.

Однак, основна мета туру “Ті, що вражають” полягає у тому, щоб зробити наші міста максимально зручними та комфортними, зокрема для людей з інвалідністю. Цій темі було відведено левову частину зустрічі, оскільки в Україні існує проблема щодо сприйняття людей з обмеженими можливостями і через це — вони часто не можуть вести повноцінне соціальне життя. Тому, спікерам заходу було важливо звернути увагу на ті проблеми, з якими стикаються люди з інвалідністю у повсякденному житті. До речі, ті зміни, які пропонуються для поліпшення комфорту міста, потребують не лише люди з фізичними вадами. Чудовий приклад навів Святослав Грінчук щодо мам з візочками, яким важко та незручно пересуватись тротуарами міста, чи , наприклад, заїхати до під'їзду або магазину, які в більшості випадків, зовсім для цього не облаштовані.

Чи не у кожній громаді є також
проблема, яка пов'язана з надмірною жалістю щодо людей з інвалідністю, тому їм важко знайти роботу чи просто друзів. Надмірна жалість до людей з фізичними вадами зовсім недоречна, адже ці люди часто бувають сильнішими духом за інших людей. Приклад тому, виступи наших паралімпійських збірних, при чому у різних видах спорту та турнірах по всьому світу. До того ж, для спортсменів-паралімпійців здається немає нічого неможливого. Чи знали ви, наприклад, що люди з вадами зору тепер можуть приймати участь у біатлоні? Так, так, саме у біатлоні, де потрібно бігти по трасі та цілитись з рушниці! Це ще раз доводить, що люди з інвалідністю мають непересічну силу волю та жагу до життя, тож ставитись до них з жалем, означає принижувати морально.

Яніна Андрєєва — зірка серіалу “Школа” розповіла про свій тернистий шлях до слави, коли їй довелось терпіти знущання з боку вчителів та однокласників, а також про людину, яка мотивує її на те, щоб ніколи не здаватись. Це — Нік Вуйчіч, чоловік, у якого відсутні всі кінцівки, однак завдяки своїй наполегливості та жазі до життя, сьогодні він може займатись практично всіма тими ж заняттями, що і люди без фізичних вад. Його девізом є фраза : “Не важливо скільки разів ти впадеш, головне — скільки піднімешся”, а книги, які він пише — мотивують людей по всьому світу.

В кінці заходу, всі охочі змогли сфотографуватись із своїми кумирами та отримати подарунки за найкращі запитання спікерам. Охочих поспілкуватись та познайомитись блище із зірковими гостями було багато, тож актова зала кропивницького педагогічного університету ще довго не відпускала учасників туру. Загалом, даний захід став важливою мотивуючою складовою у культурному житті Кропивницького і, сподіваємось, надихне його жителів на створення комфортного та сучасного міста.
текст та фото - Олександр Нікітін



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!