​У Голованівську підвели підсумки щодо реалізації державної політики зайнятості

06.01.19, 10:00

У Голованівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості з роботодавцями, які здійснюють свою діяльність на території району, відбулася ділова зустріч, під час якої присутні обговорили напрями співпраці із службою зайнятості відповідно до чинного законодавства та підвели підсумки співпраці за минулий рік у напрямку реалізації державної політики зайнятості.

Людмила Кравченко, директор районної філії обласного центру зайнятості, зазначила, що завдяки створенню службою зайнятості умов для пошуку роботи, розширенню активних заходів сприяння зайнятості та підвищенню їхньої якості, ефективність надання соціальних послуг постійно зростає. Так, протягом минулого року на обліку в районній філії обласного центру зайнятості перебувало 1222 осіб. З них 429 осіб було працевлаштовано, у т. ч. 6 – на новостворене робоче місце за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття; до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 433 громадян; професійним навчанням охоплено 223 особи, 1 безробітний відкрив власний бізнес. «Цих результатів вдалося досягти лише завдяки тісній взаємодії служби зайнятості та роботодавців», – зазначила Л. Кравченко.

Директор районної філії ознайомила присутніх із механізмами чинного законодавства про зайнятість населення, які стимулюють роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, які не є конкурентоспроможними на ринку праці, зокрема, молоді, жінок, інших вразливих категорій громадян, шляхом виплати роботодавцю компенсації в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну працевлаштовану особу та ін.

Учасники наради обговорили ситуацію, що склалася на місцевому ринку праці та результати роботи районного центру зайнятості щодо надання соціальних послуг населенню й роботодавцям у поточному році.

У результаті конструктивного діалогу учасники ділової зустрічі прийшли до висновку про необхідність створення нових робочих місць для працевлаштування безробітних громадян, які не здатні на рівних конкурувати на рикну праці, у першу чергу молоді, адже молодь – це майбутнє кожної розвиненої держави, інформує Людмила Кравченко, директор Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!