Сприяння досягненню ринкової рівноваги на регіональному ринку

14.01.19, 10:00

Враховуючи умови формування та функціонування регіонального ринку, для створення цінової та кількісної рівноваги необхідно:

1. Усіма можливими способами сприяти збільшенню кількості виробників однотипної продукції, з метою наближення регіонального ринку до моделі досконалої конкуренції, яка сприяє підвищенню якості продукції та зниженню її ціни, збільшує податкові надходження та створює нові робочі місця. Провідна роль в цьому напрямі належить державній політиці сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, спрощенні механізму реєстрації нових підприємств, та регулюванні кредитної політики комерційних банків, яка буде спрямовуватись на більш сприятливі умови отримання кредитів суб’єктами підприємницької діяльності.

2. Стимулювати підвищення доходів населення, тобто формувати на ринку активний попит шляхом обґрунтованого та свідомого підвищення пенсій та зарплат, підвищення загального рівня зайнятості населення.

3. Сприяти збільшенню чисельності населення регіону. Цей аспект ми розглядаємо не тільки з точки зору попиту (збільшення кількості покупців), а й пропозиції (збільшення кількості трудових ресурсів та кількісного обсягу підприємницьких здібностей).

4. Ліквідувати можливості втручання бюрократично-адміністративної влади до юридично та економічно обґрунтованих взаємовідносини “споживач-виробник”, – шляхом активізації громадського контролю, державної представницької, виконавчої та судової влади, а також органів місцевого самоврядування.

Використана література:

1. Яковенко Р. В. Технології продажу товарів / Роман Яковенко. – Кіровоград : Антураж А, 2003. – 212 с.

2. Яковенко Р. В. Тлумачний англо-український словник економічних термінів з елементами теорії та проблематики. Дидактичний довідник / Роман Яковенко. – [Вид. 2–ге, випр.]. – Кіровоград : видавець Лисенко В.Ф., 2015. – 130 с.

3. Яковенко Р. В. Основи теорії економікидля технічних спеціальностей :навч. посіб / Роман Яковенко. – Кіровоград : „Поліграф-Сервіс”, 2009. – 120 с. : іл.

Р. В. ЯКОВЕНКО, к.е.н., доцент



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!