Вибори, безробітні і їхні виплати: Все, що ви хотіли знати

25.02.19, 14:00

- Якщо безробітні є членами виборчих комісій і приймають участь виключно у підведенні підсумків голосування на виборах Президента України, чи повинні вони зніматись з обліку в центрі зайнятості?

- Початок зайнятості особи є підставою для припинення реєстрації безробітного в центрі зайнятості, крім окремих видів зайнятості, визначених відповідними нормативно-правовими актами, - пояснює Богдан Стоян заступник директора обласного центру зайнятості.

За його словами, згідно приписів Закону України “Про вибори Президента України” члени виборчої комісії можуть виконувати свої повноваження з оплатою праці протягом частини періоду повноважень комісії, у тому числі в день голосування та дні встановлення підсумків голосування. Порядок оплати їх праці регулюється постановою Центральної виборчої комісії від 08.04.2014 № 226 та постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2004 № 966.

Враховуючи норми Закону України “Про вибори Президента України”, вказаної постанови ЦВК та пункту 30 порядку реєстрації безробітних, зазначаємо, що виконання зареєстрованим безробітним повноважень члена виборчої комісії в день голосування та дні встановлення підсумків голосування не є підставою для припинення його реєстрації в державній службі зайнятості.

Слід також зазначити, що члени виборчих комісій, які брали активну участь у роботі комісії, незалежно від того на платній чи не на платній основі вони працюють у комісії, можуть отримати один раз протягом виборчого процесу одноразову грошову винагороду. Отримання такої винагороди також не позбавляє особу статусу безробітного.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!