​Злата: Допоможіть ходити… Вартість реабілітації 12 940 гривень

13.03.19, 12:00

Злата – маленьке сонечко, яке з’явилося цієї весни серед підопічних фонду «Дивожиття». Їй три рочки, діагноз ДЦП. Златка потребує реабілітації двічі на рік, щоб самостійно ходити… Вартість однієї 12 940 грн.

- Коли я була вагітна, ми домовилися, що Златка буде поводитися добре. Вагітність проходила прекрасно. Так сталося, що у мене були швидкі пологи. Тоді дівчинка народилася здоровою. І в подальшому все було гаразд – вона розвивалася. Але у півроку Златка не сиділа. У півтора рочки вона не ходили, як треба було… Нам постали діагноз затримка розвитку, пізніше - мікроцефалія. Ми зробили МРТ… Двадцять хвилин вона лежала під наркозом, у мене все тремтіло всередині… На щастя, цей діагноз не підтвердився. Проблеми з хребтом. ДЦП, - розповідає мама дівчинки Катерина, проживаючи кожну емоцію заново.

Хіба вона знала, що її донька у три роки не буде ходити? Каже, всю вагітність подумки обирала дівчинці різні гуртки – танці, гру на музичних інструментах… Але в один момент життя перевернулося… Але це тимчасово, повторює мама дівчинки, адже є великі шанси, вони на шляху до того, що от-от Златка буде самостійно ходити.

- Вдома ми постійно робимо вправи, масажі, граємося в розвиваючі ігри. Вона любить малювати, ліпити, грати кінетичним піском. Ми проходимо реабілітації в лікарні Добруджа і їздили в міжнародну клініку ім. Козявкіна. Після цього у поведінці і рухах доньки були помітні зміни, - розповідає Катерина.

На своє День народження жінка попросила донечку про одну мрію. І вона, на диво, збулася.

- Я казала донечці: «Златочко, для мене найкращий подарунок буде, якщо ти скажеш «Мама». Будь ласка, скажи». І вона сказала. Вперше в житті сказала: «Мама». Але, на жаль, більше не каже… То було дійсно диво для мене! І ще ми маємо досягнення – Злата вперше зробила 15 кроків, коли потягнулася за іграшкою. Це було щось неймовірне бачити, як твоя дитина сама ходить. Але більше цього не повторилося… Було два-три кроки… Тому нам дуже потрібна реабілітація, де роблять корекцію хребта. У нас є всі шанси, але немає можливості поїхати… Я знаю, що якби ми проходили реабілітації двічі на рік, як рекомендують лікарі, ми б могли ходити. Тільки, де взяти кошти?... Я сама виховую доньку…, - каже мама дівчинки, звертаючись до кожного, хто може допомогти її Златці ходити…

Бог посилає нам чуйних і милосердних людей, які читають серцем наші звернення… Ми віримо, що і зараз ви поряд з нами, поряд з дівчинкою Златкою, у якої є всі шанси самостійно ходити…

РЕКВІЗИТИ БО МБФ «Дивожиття»:

ПАТ КБ «ПриватБанк», Рахунок: 26003052916748

МФО: 323583, Код за ЄДРПОУ: 42467845

Призначення платежу: «Благодійна допомога для Злати Тикман», ЄДИНА Картка ПриватБанку: 5169 3305 1646 6080



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!