Майже 70 тисяч гривень зібрали на Великодньому Аукціоні - збір коштів продовжується!

25.04.19, 16:00

У середу, 24-го квітня 2018-го року у Кропивницькому відбулася щорічна благодійна акція, що її напередодні Великодня проводять у форматі Аукціону – продажу творів мистецтва, - обласний художній музей та громадська організація «Прес-клуб реформ». Ювілейний захід проходив у гостинних стінах музею, а на торги було виставлено 46 лотів. Це були і картини, і інші твори мистецтва, безоплатно передані як авторами-художниками, так і колекціонерами та власниками галерей. Цього року кошти, зібрані в результаті торгів, будуть спрямовані на купівлю дефибрілятора для четвертої міської лікарні Кропивницького. Оргкомітет аукціону планує закупити обладнання, яке рятуватиме життя сотень і тисяч пацієнтів. Для цього збір коштів продовжено, адже дефибрілятор коштує 120 тисяч гривень.

В Оргкомітет аукціону входять директорка Обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, художник і завідуючий відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського "Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний та координаторка громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич. Оргкомітет закликає усіх бажаючих зробити будь-який посильний грошовий внесок, щоб разом зібрати 120 000 гривень на купівлю дефибрілятора для четвертої міської лікарні швидкої допомоги. Номер картки у Монобанку: 5375 4141 0701 6726

Що стосується лотів, виставлених на торги, то серед авторів картин – митці із Кропивницького, Олександрії, Світловодську, Одеси, Києва та інших міст. Передали свої роботи на аукціон Сергій Шаповалов та Алла Пояркова, Аліна Давиденко та Олена Козаченко, Наталія Остапенко та Оксана Монзалевська, Андрій Перегонець та Сергій Дрига, Людмила Кривенко та Людмила Макей, Фелікс Полянський та Алла Наволокіна, Сергій Марущак та Анна Таранкова, Наталія Ткаченко та Олександра Морозова, Світлана Синявська та Катерина Сінькова, Мирослава Липа і компанія «UDEN-S», компанія «Мережа тепла» та Олена Крокоділенко, Ірина Терещенко та Федір Лагно, Наталія Соловйова та Олег Рудий, Анатолій Кімнатний та Петро Мельник, а також Марія Тарасова. Колективні роботи для аукціону написали у музеї, в Арт-студії «Індіго» (дякуємо за оформлення роботи багетній майстерні «Да Вінчі»!), у дитячій художній школі ім. Осмьоркіна, у студії «Совушка» та у центрально-українському педагогічному університеті ім. Володимира Винниченка під час мистецького батлу. Із приватних колецій передали роботи на аукціон Костянтин Яриніч (це була ювілейна Медаль до 80-річчя Петра Оссовського, яку створив В’ячеслав Попов), а також родина художника Юрія Ботнара (1948-2016), а також Людмила Шубіна (вона передала дві роботи Вадима Канащука), а також галерея «Єлисаветград» (картину Анатолія Кравченка) і Міжнародний благодійний фонд «Янгол життя», який передав триптих Альони Сарапіної.

Дякуємо всім, хто купив картини аукціону, а це Людмила Шубіна, Руслан Згривець, Ігор Макарук, Олександр Корінний, Ольга Гріднєва, Тігран Хачатрян, Сергій Компанієць, Валерій Скороход, Дмитро Дурач, Вікторія Талашкевич, Олена Коряк, Олександр Дануца, Олександр Кулітка, Юрій Солтик, Валерій Заремба та Максим Несвітайло. Загальна сума коштів, зібраних від продажу картин під час аукціону, на 25-те квітня склала 69 850 гривень. Всього було продано тридцять три із сорока шести лотів. Тож, збір коштів продовжено, адже дефибрілятор, який планувалося придбати для лікарні, коштує 120 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Великодній Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 гривень, і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. У 2012-му році було зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні. Того ж року Оргкомітет акції було нагороджено відзнакою Асоціації благодійників України «Сяйво добра» за проведення Великоднього благодійного аукціону. У 2013 році було зібрано 113 тисяч на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні. Тоді ж акцію було відзначено дипломом Першого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року». У 2014 році за рішенням оргкомітету аукціон не проходив через складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Проте у 2015-му році було вирішено поновити аукціон, під час якого зібрано 360 тисяч гривень і придбано обладнання для обласного госпіталю, де лікуються учасники АТО. У 2016 році було зібрано 151 тисяча гривень на медичне обладнання для обласного онкологічного диспансеру. У 2017 році, знову ж таки на медичне обладнання для обласного онкологічного диспансеру, було зібрано 189 350 гривень. У 2018 році було зібрано 104 890 гривень на медичне обладнання для обласного онкологічного диспансеру.

Контактна інформація організаторів: Вікторія Талашкевич, Прес-клуб реформ (телефон: 050-321-39-19), Тетяна Ткаченко, Обласний художній музей (телефон: (0522) 24-56-81, 050-64-33-7-33), Анатолій Кімнатний (телефон: (0522) 22-36-98, 050-512-69-25).

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/CharityEasterAuctionKirovohrad/




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!