Два роки безвізу і понад 146 тисяч власників біометричних паспортів

11.06.19, 12:00

Сьогодні червня виповнюється два роки як почав діяти безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом. Для підрозділів Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області це був період напруженої роботи аби забезпечити кожного бажаючого мандрувати без відкриття візи до країн Шенгенської зони із закордонним паспортом з безконтактним електронним носієм.

За ці два роки підрозділи міграційної служби відвідали понад 146 тисяч жителів області, щоб отримати біометричний паспорт для виїзду за кордон. У перші місяці безвізового в'їзду до ЄС попит на оформлення закордонних паспортів зріс удвічі. До такого збільшення охочих стати власниками біометричних документів у міграційній службі області готувались заздалегідь. На той час вже у кожному районному підрозділі УДМС можна було отримати такий паспорт. Трохи пізніше підрозділи були підключені до електронної черги.

Такий паспортний ажіотаж тримався певний час і вже цього року почав знижуватись. Загалом на Кіровоградщині мають закордонні паспорти з чіпом більше 205 тисяч жителів, повідомляє УДМС у Кіровоградській області


Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!