Анна Горобцова представила Прес-клуб на Форумі коаліції "Рада Експертів"

13.06.19, 12:00

Днями у Кропивницькому відбувся форум «Громада і влада: співпраця – ключ до успіху» коаліції громадських організацій «Рада Експертів». Учасниками форуму стали більше сотні лідерів громадських організацій Кропивницького та Кіровоградської області, депутати Кропивницької міської ради та місцевих рад області, керівники обласної та місцевих рад, місцевих державних адміністрацій, профільних управлінь міста та області, а також гості з Києва та інших регіонів. Брала участь у заході і представниця Прес-клубу реформ - Анна Горобцова.


Форум складався з чотирьох панельних дискусій: «Місцева демократія», «Медична реформа», «Дорожня карта реформ Кропивницького» та «Громадська активність в районах та малих містах: можливості та виклики».

«Коаліція “Рада експертів” стала першою в Україні, яка утворилась офіційно, вона стала одним із лідерів на національному рівні. Ваш досвід переймає більшість коаліцій з інших міст. Ми навчились домовлятись: громадські організації між собою, а також з міською владою, і це найбільший наш здобуток за останні п’ять років», - зазначив у вітальній промові Іван Омелян, координатор регіональної співпраці РПР.

«В умовах представницької демократії, у людей досить часто виникає багато запитань до тих депутатів, яких вони обирали. В суспільстві є запит на прозорість у владних процесах. Існують проблеми у сфері містобудування , наявність незаконних МАФів, тимчасових споруд, маємо цілий розділ по відкликанню депутатів місцевих рад, проте реалізувати його на практиці досі не вдається», - Олександр Цертій, депутат міської ради міста Кропивницького.

«Централізація ресурсів допомагає людям, «не чистим на руку» заробляти кошти й вони не зацікавлені в автономії, тому завдання громадськості тиснути на органи місцевого самоврядування та ухвалювати рішення, що сприятимуть прозорості використання бюджетних коштів – коштів платників податків», – Дмитро Сінченко, співголова коаліції «Рада Експертів».

Під час цієї панельної дискусії присутні представники громадських організацій з районів області висловили своє бажання приєднатися до коаліції «Рада Експертів» - задля обміну досвідом, налагодження ефективної роботи, всебічної підтримки та досягнення цілей в покращенні життя місцевої громади, повідомляє Прес-служба коаліції громадських організацій «Рада Експертів».

Захід відбувся у рамках Проекту «Дорожня Карта Реформ Кропивницького», який втілюється «Прес-клубом Реформ» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цієї публікації є винятковою відповідальністю «Прес-Клубу Реформ» i не обов’язково відображає погляди USAID чи уряду США.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!