Жаб’ячі лапки, устриці, равлики і ще багато смачного: На вихідних фестиваль вуличної їжі

01.07.19, 16:00
фото - з сайту Точка доступу
фото - з сайту Точка доступу

Сьогодні у Прес-клубі реформ пройшла прес-конференція з нагоди Фестивалю вуличної їжі. Під час зустрічі із журналістами йшла мова про вже четвертий фестиваль, що його проводить у Кропивницькому громадська організація «Клуб рестораторів». Під час прес-конференції Президент Клубу Михайло Антоньєв розповів журналістам про те, хто братиме участь у Фестивалі вуличної їжі 6-7 липня і чим смачним будуть годувати та чим веселим розважати гостей заходу.

- Цього разу участь у святі бере 18 різних закладів харчування, які є членами Клубу рестораторів. Особливістю заходу є те, що кожен ресторан, крім свого традиційного меню, представить також по три страви різних народів світу, - підкреслив Михайло Антоньєв.

фото - з сайту Точка доступу
фото - з сайту Точка доступу
Зокрема, кафе «Камелія» представить страви Франції, кафе «Merci» - Бельгії, а кафе «Зефір» - німецьку кухню. «Kex-бар» дивуватиме кухнею Мексики, а «Черчіль & Ne Speshi» - стравами із Великобританії. Ресторан «Баклажан» представить страви Іспанії, а компанія «Food4you» - кухню Італії. Розмаїта кухня країн, що колись входили до СССР, теж буде представлена - паб «Дрова» побалує стравами із Вірменії, а бар «Васабі» - із Узбекистану. Також на фестивалі азійська кухня буде представлена командою «Y&I Eat and hookah», паб «Гарячі перці» приготує страви із Китаю, а мережа магазинів спецій «Top Spice» презентує кухню Японії. Із цікавинок будуть жаб’ячі лапки, кілька видів устриць і вже улюблені кропивничанами равлики!

фото - з сайту Точка доступу
фото - з сайту Точка доступу
- Крім того, під час фестивалю кожен і кожна, хто придбає лотерейний квиток вартістю 10 грн., зможе виграти головний приз – гірський велосипед Formula Dakar DD 26 2019, - і ще багато різних призів, - розповіла віце-президентка Клубу Віра Скачкова. Щоб стати власником велика, потрібно прийти на Фестиваль вуличної їжі на Козачому острові 6 липня - і купити лотерейний квиток, а наступного дня 7 липня прийти з квитком і взяти участь у розіграші! Також Віра Скачкова нагадала, фестиваль відбуватиметься під час святкування Івана Купали, тож у суботу 6-го липня ввечері на гостей очікує велике вогнище, плетіння вінків та інші купальські забави.

фото - з сайту Точка доступу
фото - з сайту Точка доступу
- Це вже вчетверте Клуб рестораторів проводить Фестиваль вуличної їжі на Козачому острові. У попередніх трьох подіях взяли участь понад 18 000 гостей та кілька десятків рестораторів, - розповідає Казначей клубу Ніна Бурдейна. За її словами, наразі клуб об’єднує власників 35-ти закладів харчування міста та делегованих ними осіб для співпраці і розвитку культури відвідування ресторанів серед мешканців міста, а також представлення інтересів членів об’єднання у діалозі з міською владою. Заснований навесні 2018-го року з ініціативи Бізнес-школи «WAKE UP», Клуб рестораторів створює постійно діючий майданчик для співпраці, а також відслідковує потреби населення для розвитку культури відвідування ресторанів і кафе.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!