​Малі міста і селища Кіровоградщини отримають понад 59 мільйонів з бюджету

22.07.19, 16:00

Завдяки наполегливій позиції Асоціації міст України Благовіщенське, Вільшанка, Гайворон, Новоархангельськ, Новомиргород, Онуфріївка, Новогородка, Олександрівка, Петрове та Устинівка отримають додаткові кошти за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

Підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Так, готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і направила Уряду пропозиції щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ. У відповідь Прем’єр-міністр України під час виступу на Дні Діалогу з владоюна XV Українському муніципальному форуму та післяна нараді з головами малих міствисловлював позицію про необхідність підтримки малих міст та селищ.

4 липня АМУ зверталася до Уряду та нагадала про проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ. В результаті рішення було ухвалено. Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Того ж дня завдяки налагодженій співпраці АМУ та парламентського Комітету з питань бюджету це рішення було оперативно погоджено.

59 мільйонів 128 тисяч 319 гривень - такою є точна сума, що надійде територіям Кіровоградщини. Найбільше - 11 мільйонів 714,214 гривень має отримати Гайворонська міська рада Найменше - 2 мільйони 768,713 гривень отримає бюджет селища Устинівка. Обсяг субвенції вираховувався відповідно до кількості населення території.

Повний перелік громад та обсяг коштів у загальноукраїнському масштабі можна знайтиза посиланням

текст - Валентина Остапчук, консультант з комунікації Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України (скорочено Кіровоградського РВ АМУ) моб. телефон 099 9 61 05 16



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!