Майже три мільйони сплатять на Кіровоградщині за порушення земельного законодавства

05.08.19, 18:00

Протягом першого півріччя Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області провело 521 перевірку дотримання вимог земельного законодавства на загальній площі 7,216 тис. гектара. За результатами проведених перевірок виявлено 486 порушень вимог земельного законодавства на загальній площі 3,011 тис. гектара.

З метою вжиття заходів інспекторського впливу для усунення виявлених порушень державні інспектори склали 199 протоколів про адміністративні правопорушення. Вручили порушникам 283 приписи про усунення порушень земельного законодавства, винесли 196 постанов про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафів на загальну суму 45,9 тис. грн.

У добровільному порядку порушники сплатили 156 штрафів на суму 37,5 тис. грн. Крім того, 3 штрафи на суму 2,04 тис. грн сплачено у примусовому порядку.

Загальний розмір нарахованої шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу становить 2,85 млн гривень. Державні інспектори проводять роботу по відшкодуванню завданої державі шкоди, внаслідок чого порушники сплатили у добровільному порядку 1,02 млн гривень.

До органів виконавчої влади та місцевого самоврядування фахівці Держгеокадастру Кіровоградщини направили 30 клопотань про надання документів, матеріалів та іншої інформації, необхідної для здійснення державного нагляду (контролю) за використанням та охороною земель, та 10 – з питань дотримання вимог земельного законодавства.

Крім того, впродовж І півріччя 2019 року державні інспектори розглянули 155 звернень громадян та юридичних осіб та 83 вимоги органів прокуратури та інших правоохоронних органів.

джерело: Пресслужба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!