​Громада на Кіровоградщині шукає інвестора

06.08.19, 10:00
Олександр Недолужко, Злинського сільського голови під час зустрічі із консультантами Офісу Реформ Кіровоградського РВ АМУ
Олександр Недолужко, Злинського сільського голови під час зустрічі із консультантами Офісу Реформ Кіровоградського РВ АМУ

Злинська об’єднана територіальна громада, що у Маловисківському районі в очікувані призначення перших виборів активно працює над створенням сприятливих умов для інвесторів. Мають цікаві пропозиції, для тих, хто займається питанням відновлювальною енергетики, - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

Наразі, село Злинка активно готується до статусу – центру ОТГ, що об’єднала дві сільські ради Маловисківського району Злинську та Розсоховатську. Клопотання на призначення перших виборів вже направлено в ЦВК. За словами Олександра Недолужко, Злинського сільського голови нинішній рік для сільради переломний у всіх розуміннях цього слова - нині всі працюють на перспективу, максимально використовуючи ресурси на розбудову інфраструктури й комунальної сфери. Найбільша увага – дорогам: 8 мільйонів гривень буде використано на ремонт центральної дороги населеного пункту. Окремо, 200 тисяч вже використали на поточні ремонти, нині виділено ще кошти на щебеневу суміш для ремонту малозавантажених ділянок дороги.230 тисяч гривень -на ремонт амбулаторії, 270 тисяч - на заміну котлів у освітніх закладах, які дадуть в новому опалювальному сезоні економію більше, ніж в три рази. Тим часом, створюється опорний заклад – гімназія, який об’єднає дві Злинській і Росоховатську школу.

Проблемним для Злинки і всієї території новоствореної ОТГ є питання вуличного освітлення. І тут Злинський голова покладає велику надію на інвесторів.

«Ми активно працюємо над пошуком інвестора для облаштування сонячної електростанції. У нас є площа - близько 30 гектарів, яку ми готові надати. Ділянка розташована у логістично зручному місці. Єдина проблема – відсутність технічних засобів для накопичення енергії. Ми це розуміємо. В якості компенсації за цей «незручний» момент ми готові говорити про пільгові умови для інвесторів і всіляке сприяння розвитку їх бізнесу», - зазначив Олександр Недолужко, Злинського сільського голови під час зустрічі із консультантами Офісу Реформ Кіровоградського РВ АМУ, - «Ми відкриті до обговорення будь - яких пропозиції. Адже в перспективі це дасть громаді і нові робочі місця, і додаткові надходження в бюджет».

Встановлення сонячної електростанції на території ОТГ нині тренд. Однак, у Злинці для потенційного підприємця – інвестора готові створити не тільки пільгові умови роботи, а й купувати у нього електрику для освітлення вулиць і інших соціальний об’єктів за європейським принципом підтримки виробника «нульового кілометру».

текст і фото - Валентина Оспапчук, консультатнт з комунікації Кіровоградського РВ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!