​«Кутковини» вражали своїм виступом селище Квітневе

13.08.19, 16:00

Днями відбулося подвійне свято для жителів селища Квітневе. По-перше, день села, по-друге, відомі у Новопразькій громаді «Кутковини» створили святкову програму та подарували гарний настій.

На свято, якого в селищі так давно чекало, зібралися майже всі жителі – від дітей до людей літнього віку. Захоплювалися виконанням українських народних пісень – ліричних, авторських, козацьких, які дарував вокальний колектив «Молодиці», які є організаторами проекту «Кутковини».

- Наш проект покликаний створити пісенне свято на кожному кутку Новопразької ОТГ. Сьогодні День народження відзначає Квітневе. І ми щиро приїхали привітати громаду, побажати розвитку та процвітання, підготували музичний подарунок. Це наший перший виїзд за підтримки проекту DOBRE, а загалом п’ятнадцятий з минулого року нашого існування. Нам приємно створювати дружню і святкову атмосферу на кутках, де до людей не часто приїздять з подібними виступами, - каже головна організаторка «Кутковин», директор будинку культури №2 Світлана Сафронова, завдячуючи експертній допомозі проекту "Голос громади в місцевому самоврядуванні», що втілюється Спілкою Громадські ініціативи України та Агенцією сталого розвитку "Хмарочос" в рамках Програми USAID DOBRE.

- Ми були приємно вражені концертом. У нас дух захоплювало від виступів. Сильний колектив із чудовими народними піснями. У нашому селі, мабуть, два роки не було такого свята, - каже житель села.

- Мене вразила гостинність. Козацький куліш від проекту «Кутковини» і гостинці, які принесли жителі села – продовжили свято. Ми довго не розходилися, обговорювали розвиток села та дякували організаторам свята, - ділиться мешканка Квітневого.

У проекті «Кутковини» відзначають, що свої виступи даруватимуть протягом року. Команда, яка розуміє місію і співпереживає за організацію, - сформована. Завдяки програмі DOBRE створено глядацьку сцену із розкладними столиками та лавками, а ще придбано фотоапарат, який зберігатиме фотографії у історії унікального проекту «Кутковини».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!