855 тестів для діагностики ВІЛ отримали медзаклади Кіровоградщини від благодійників

24.01.20, 10:00

Благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький» продовжує забезпечувати в якості благодійної допомоги пілотні медичні заклади швидкими тестами для діагностики ВІЛ-інфекції.

- Протягом нового проектного року ми передали 760 швидких тестів та 95 експрес-тестів на ВІЛ дев’ятьом закладам охорони здоров’я. У Новоукраїнську, Гайворонську, Петрівську, Долинську, Благовіщенську центральні районні лікарні, КНП «Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини» міської ради Кропивницького (селище Гірниче), «Поліклінічне об’єднання м. Кіровограда» - поліклінічне відділення №1 та №5, Обласний клінічний онкологічний центр.

Це стало можливим завдяки проєкту «Колобаритив послуг з виявлення та лікування ВІЛ» ACCESS Pro в рамках програми PEPFAR (2018 – 2023)». У разі виявлення в пацієнта ВІЛ-інфекції - надати медико-соціальний супровід зможуть лікар, медична сестра та кейс-менеджер. Це постановка на диспансерний облік до отримання результатів діагностики на рівень вірусного навантаження. Відтак, ми вчасно діагностуємо ВІЛ та зможемо допомогти в отриманні АРТ-терапії, соціальному супроводі, - коментує координатор проекту Олексій Малогон.

Протягом року планується і надалі забезпечити вищезгадані пілотні заклади охорони здоров’я тестами. Пройти тестування на ВІЛ-інфекцію можна щодня (крім вихідних) за адресами відповідних медичних закладів. Тестування безкоштовне та анонімне.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!