​У Кропивницькому говорили про соціальну відповідальність бізнесу

04.02.20, 14:00

Днями у Кіровоградському обласному центрі зайнятості, за допомогою програмного забезпечення «Skype», відбувся селектор, на якому обговорили питання ведення соціально відповідального бізнесу та легалізації зайнятості населення.

Участь у заході взяла начальниця відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Олена Хіміч, заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян, начальниця відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Наталія Борисова та роботодавці Кіровоградщини, які використовують найману працю.

«Відповідно до доручення Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука від 22 січня 2020 року, з 24 по 31 січня цього року на Кіровоградщині, які і по всій Україні, органами Держпраці здійснюються заходи щодо контролю за додержанням роботодавцями законодавства про працю та зайнятість населення у напрямку недопущення використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, у тому числі шляхом безпосередніх візитів на підприємства», – повідомила Олена Хіміч.

Посадовиця наголосила на необхідності дотримання роботодавцями вимог чинного законодавства у частині використання найманої робочої сили та трудових відносин, фінансову відповідальність за використання нелегальної праці. Акцентувала увагу на відповідальності роботодавців та штрафних санкціях, що застосовуються до них, за порушення трудового законодавства, у тому числі за використання найманої праці без оформлення.

«Служба зайнятості долучається до зазначених заходів і проводить широку інформаційно-роз'яснювальну роботу серед роботодавців та безробітних, що спрямована на недопущення порушень чинного законодавства про зайнятість населення, трудового законодавства та забезпечення легальної зайнятості безробітних громадян. Також хочу наголосити на своєчасності інформування центру зайнятості про потребу в працівниках», – зазначив заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

У свою чергу Н. Борисова, начальниця відділу надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості, наголосила роботодавцям на необхідності надання форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», яка є одним із елементів прояву легальної зайнятості найманих працівників на підприємствах будь-якої форми власності. «Зазначена форма подається за наявності у роботодавця попиту на робочу силу (вакансії) не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії», – наголосила Н. Борисова.

Роботодавці, які брали участь у конференції, активно цікавились тонкощами укладання трудових договорів з найманими робітниками, повідомляє Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!