​Хворі на туберкульоз, які не приймають протитуберкульозні ліки, схильні захворіти на СOVID-19

23.04.20, 10:00

Хворі на туберкульоз повинні бути уважнішими до свого здоров’я під час пандемії, адже в них інфікуватися вірусом СOVID-19, вищий відсоток.

У рамках проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині», що впроваджується за підтримки Глобального фонду, консультує головна лікарка Кіровоградського обласного протитуберкульозного диспансеру Галина Горенко.

- Хворі на туберкульоз також мають підвищений ризик захворювання на цю недугу, оскільки мають знижений імунітет та спровоковані легені. Гадаю, важкість перебігу коронавірусу у хворих на туберкульоз, в першу чергу, буде залежати від віку хворого, наявності додаткових супутніх захворювань, в тому числі ВІЛ-інфекції, поширеності туберкульозного процесу. Чим старший хворий, чим нижче в нього імунітет, чим поширеніший туберкульозний процес, тим важче буде протікати захворювання на СOVID-19. Звичайно, якщо пацієнт лікує туберкульоз, його організм має більшу здатність протистояти іншим хворобам. Однак потрібно розуміти, що туберкульоз - це завжди підвищений ризик захворіти на коронавірус, - наголошує Галина Горенко.

Хворі на туберкульоз повинні своєчасно приймати протитуберкульозні препарати та стежити за своїм здоров’ям. У рамках проєкту, соціальні працівники організації здійснюють соціально-психологічний супровід хворих на туберкульоз, а також, для пацієнтів, що потребують щоденної доставки протитуберкульозних препаратів - приносять ліки додому та надають якісний соціальний супровід.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!