​Асоціація Політичних Наук домоглася покращення роботи народних депутатів від Кропивниччини

15.06.20, 18:00

ГО «Асоціація Політичних Наук» презентувала результати проєкту «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень», який сприяв покращенню комунікації громади області з народними депутатами, які були обрані на одномандатних округах Кропивниччини.

«Варто зазначити, що нам вдалося виконати поставлені задачі, не зважаючи на карантин та інші форс-мажори, які нас спіткали. Проєкт виявився корисним та дієвим. Наприклад, лише один із обраних від Кропивниччини депутатів планував звітуватися перед виборцями. Завдяки нашому проекту це зможуть зробити всі. Всі депутати відкрили свої приймальні, отримали аналіз законопроектів, які розглядаються у парламенті, а також ідеї для нових законів. На основі громадських обговорень, які були проведені в рамках нашого проекту, вже зараз відбувається підготовка відповідних законопроектів, а наші експерти включені у робочі групи з цих питань», – розповідає про результати проєкту його керівник та голова Асоціації Політичних Наук Дмитро Сінченко.

Асоціація Політичних Наук провела ґрунтовне соціологічне дослідження, в рамках якого детально дослідила ставлення виборців до народних депутатів, до їх роботи в округах, порівняла їх із депутатами попереднього скликання, і на основі дослідження надала депутатам детальні рекомендації щодо того, як можна покращити свою роботу і на що варто звернути увагу.

В рамках проєкту також було надано допомогу депутатам від Кропивниччини у підготовці першого якісного публічного звітування перед своїми виборцями; проведено навчання для помічників народних депутатів, які працюють в громадських приймальнях; створено аналітичний центр, який займається аналізом законодавчих ініціатив та проведенням відкритих обговорень запропонованих новацій із зацікавленими групами громадян. Окрім цього, в рамках проєкту було розроблено та виготовлено інформаційні плакати, в яких наочно, на прикладах типових ситуацій, показано в які інстанції і з якими питаннями варто звертатися громадянам.

«Ми провели чималу роботу з виборцями, пояснюючи їм, які повноваження мають народні депутати, і з якими питаннями до них варто звертатися. Для цього ми виготовили якісну поліграфічну продукцію – інформаційно-просвітницькі плакати, які будуть розміщені у різних установах та організаціях, а також відеоролик, який ми запропонуємо показати місцевим телеканалам» - розповіла Юлія Бочарова-Туз, аналітик проєкту.

За словами Дмитра Сінченка, значна увага була зосереджена на висвітленні законодавчої роботи депутатів у ЗМІ. За проєктом відбувалася систематична підготовка та оприлюднення інформаційно-аналітичних статей про найбільш актуальні законопроєкти, а також пропозиції стосовно цих законопроектів від зацікавлених груп громадян.

Результати соціологічного дослідження будуть оприлюднені на сайті АПН. Відео з презентації можна переглянути за посиланням.

Проєкт «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень» триватиме до кінця травня. Він реалізується в межах Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

Прес-служба «АПН»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!