Українці стали активніше платити картами і цифровими гаманцями

15.07.20, 12:00

З початку 2020 року, не дивлячись на пандемію коронавируса і зниження товарообігу в зв'язку з карантинними обмеженнями, українці стали на третину частіше оплачувати покупки банківськими картками і цифровими гаманцями.

Як повідомив керівник Напрямку обслуговування торгових підприємств ПриватБанку Євген Васильцов, за перше півріччя 2020 року загальний обсяг оплат картками і безконтактними гаманцями в мережі POS терміналів в торговіх точках склав 142 млрд грн, що на 31% більше, ніж за перше півріччя 2019 роки (111 млрд грн).

За даними ПриватБанку, найчастіше українці оплачують покупки банківськими картками в продуктових магазинах і супермаркетах, на які припадає 49% загального обсягу транзакцій у термінальній мережі банку. Друге місце за обсягами cashless-оплат посідають магазини електроніки та побутової техніки та магазини одягу, взуття та аксесуарів. Також активно розплачуються картками в магазинах товарів для дому, аптеках та кафе, ресторанах і розважальних центрах.

На сьогодні в мережі ПриватБанку працює понад 240 тисяч POS-терміналів. Щодня через мережу POS-терміналів ПриватБанку власники банківських карток оплачують 4,2 млн покупок. Майже 90% POS-терміналів ПриватБанку приймають безконтактні платежі картками чи смартфонами.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!