​Електронна трудова, пенсійний калькулятор та застосунок: нововведення Пенсійного фонду

20.09.20, 17:11

Кожного року Пенсійний фонд України звітує про результати роботи. 11 вересня, у Дніпрі заступниця Голови правління України Ірина Ковпашко та керівники Головних управлінь Кіровоградської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської, Сумської, Донецької та Луганської (не окуповані території) областей відзвітували про діяльність Фонду та представили електронні послуги установи.

Протягом 2019 року забезпечено пенсійні виплати 11,3 млн громадян на загальну суму 413,0 млрд грн (з яких 45,0 млрд видатки пов’язані з перерахунками пенсій) та виплату житлових субсидій 2,5 млн громадян на загальну суму 10,8 млрд грн.

Середній розмір пенсій підвищено з 2646 на 01.01.2019 до 3083 на 01.01.2020. Власні надходження Пенсійного фонду порівняно з 2018 роком зросли на 39,7 млрд грн (19,6%).

«Пенсійний фонд вважають організацією, де сидять поважні жіночки і вирішують, кому дати більшу пенсію, а кому меншу. На сьогоднішній день це не так. Ми орієнтуємося на те, щоб надавати якісні послуги для населення, постійно формуємо нові стратегії. Ми стараємося для того, щоб взаємодія Фонду з громадянами ставала все простішою та приємнішою», зазначила Ірина Ковпашко.

За 2019 рік проведено перерахунки розмірів пенсій:

  • особам, звільненим з військової служби;
  • індексацію пенсій відповідно до частини другої статті 42 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;
  • пенсіонерам, які продовжують працювати та набули право на «Про агальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;
  • з 1 липня та з 1 грудня у зв’язку зі зміно прожиткового мінімуму.

Створено мобільний додаток «Пенсійний фонд» та впроваджено систему призначення пенсій за принципом «одне відвідування». А також впроваджено сервіси: електронна трудова книжка та пенсійний калькулятор.

Застосунок «Пенсійний фонд» дозволяє повноцінно користуватись своїм особистим електронним кабінетом — отримувати усю необхідну інформацію про заробітну плату та страховий стаж, дані електронної пенсійної справи, Електронного реєстру листків непрацездатності, в онлайн режимі переглядати відомості електронної трудової книжки і, за потреби, вносити зміни, звертатись до Пенсійного фонду та отримувати відповіді.

Пенсійний калькулятор дає можливість прорахувати розмір майбутньої пенсії. Сервіс розрахований для користування майбутніми пенсіонерами. Той, хто вже є пенсіонером, може бачити дані своєї електронної справи в особистому кабінеті.

В електронній трудовій міститься інформація про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та про сплачені страхові внески з 1998 року.

Дані сервіси мають на меті спростити процедуру оформлення пенсії, внесення змін та перевірку страхування роботодавцями.

Детальніше можна ознайомитися та скористатися сервісами можна тут: https://portal.pfu.gov.ua

«Пенсійний фонд робить усе можливе для того, щоб якомога швидше людина могла оформити пенсію, не виходячи з дому. Максимум, для чого доведеться прийти в установу — забрати посвідчення. Ми закликаємо громадян долучатися до цих нововведень», — додала Ірина Ковпашко.

За даними на 1 вересня 2020 року мобільний застосунок “Пенсійний фонд” завантажили майже 150 тис осіб.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!