​Ще одна громада Кіровоградщини стала повноправним членом Асоціації міст України

23.04.21, 15:54

Рішенням сесії про вступ до АМУ Надлацкая сільська рада ухвалила у 16 квітня. А вже вчора, під час засіданні, яке відбувається в онлайн-режимі Правління Асоціації міст України погодило рішення про вступ нових членів, в тому числі й громади з Кіровоградщини, - йдеться у повідомленні Кіровоградського РВ АМУ.

На засіданні Правління Асоціації міст України було погоджено рішення про вступ в АМУ 86 нових громад з різних областей України. Наразі, Асоціація міст України об’єднує близько дев’яти сотень територіальних громад.

«Наша Асоціація збільшується. До нас надійшло ще 86 рішень місцевих рад про вступ до Асоціації міст України. Це гарний сигнал, який означає, що наша позиція – позиція місцевого самоврядування – зміцнюється, і ми ще більш ефективно відстоюватимемо права місцевих громад», –зазначив під час онлайн зустрічі голова АМУ, мер Києва Віталій Кличко.

Нині Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України налічує 40 громад- членів АМУ. Ще декілька громад вже підготували відповідні проєкти рішень про вступ, які після затвердження місцевими радами буде передано на розгляд Правління.

Нагадаємо, Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» є добровільним неприбутковим об'єднанням місцевих рад, що створене ними з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій органів місцевого самоврядування міського рівня щодо захисту прав та інтересів територіальних громад міст, сприяння їх соціально-економічному та культурному розвитку.


Авторка – ВалентинаОстапчук, консультантка з комунікації проєкту ПУЛЬС в Кіровоградському РВ АМУ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!