Масову вакцинацію проти коронавірусу препаратом Pfizer-Biontech розпочали на Кіровоградщині

05.06.21, 16:00

Днями Кіровоградщина отримала 5850 доз вакцини Pfizer-Biontech. І майже відразу мобільні медичні бригади почали проводити вакцинацію для людей з листа очікування. Про це повідомила керівниця відділу охорони материнства, дитинства та імунопрофілактики департаменту охорони здоров’я ОДА Антоніна Кодрул, пише "З перших уст".

«Будемо проводити щеплення педагогічних працівників всіх закладів освіти - вищих, середніх та дошкільних. Вакцина буде використовуватися для медичних та соціальних працівників, а також осіб, які не отримали імунізацію під час двох перших етапів вакцинації. Імунізацію проводитимуть 7 мобільних медичних бригад. Вакцинація має розпочатися завтра, 5 червня. Наразі вже складений графік імунізації», - зазначила посадовиця. За її словами, вакцина Pfizer-Biontech є найспецифічнішою за умовами зберігання.

«Препарат зберігається при температурі -70 (-80 градусів). Вакцина доставлена у контейнерах із сухим льодом. І щодня наша головна медична сестра її виймає увечері, щоб вона розморозилася до температури 2-8 градусів. Вранці бригади її забирають і проводять щеплення. Розморожена вакцина має бути використана протягом 5 днів. Побічних реакцій серед населення від вакцини не реєстрували», – додала чиновниця.

Антоніна Кодрул зазначила, що поставка передбачена для проведення першого щеплення. Вже за 21 день область отримає препарат додатково. Нагадаємо, що розробниками вакцини Pfizer-Biontech є німецька біотехнологічна компанія BioNTech та американський фармакологічний концерн Pfizer.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!