Громадські активісти зі сходу України знайомилися з досвідом роботи міськради Кропивницького

29.06.21, 16:00

Протягом тижня, із 28 червня по 02 липня, у Кропивницькому із навчальним візитом перебуває група громадських активістів та активісток із Донецької та Луганської областей.

Команда зі східних районів України завітала до Кропивницького, щоб вивчити місцевий досвід взаємодії влади і громадських організацій, проаналізувати вдалі кейси, що їх впроваджують місцеві громадські активісти, познайомитися з історіями успіху у розв'язанні соціальних проблем та розвитку громади.

Сьогодні, 29 червня, у Кропивницькій міській раді із гостями міста зустрівся заступник міського голови Михайло Бєжан. Під час зустрічі говорили про співпрацю місцевої влади з громадою, зокрема йшлося про залучення громадськості, інститутів громадянського суспільства до планування та ухвалення рішень, про досвід співпраці з Українським культурним фондом в рамках реалізації культурно-туристичних проєктів, про впровадження Громадського бюджету (бюджету участі) міста Кропивницького тощо.

У міської влади є успішні кейси, що вже впроваджені із залученням бізнесу і громадськості, і які можна вважати візитівками Кропивницького. На деякі з них звернув увагу Михайло Бєжан. Зокрема, це Громадський бюджет міста, міжнародна агропромислова виставка "AGROEXPO", безкоштовна онлайн-платформа "Діловий Кропивницький онлайн (BusinessKrop-online)" та проєкт "Енергетична безпека".

Програма навчального візиту для громадських активістів зі східних регіонів нашої держави більш ніж насичена, сьогодні вони також відвідають редакцію телеканалу «UA: Кропивницький» і ознайомляться з досвідом роботи KOWO. А попереду на них чекає ще три дні плідної роботи і нових знайомств!

Навчальний візит проводиться у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Фото - Віта Банташ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!