​Ірина Новицька: «Нотаріальна діяльність не про прибуток чи бізнес, це покликання»

08.07.21, 10:00

Днями у Кропивницькому Гончаренко центрі пройшла лекція від нотаріуса Ірини Новицької, на яку запросили всіх охочих аби ті отримали відповіді на свої запитання щодо порядку успадкування, а також дарування майна, створення аліментних договорів та багатьох інших моментів цієї сфери.

Ірина Новицька приватний нотаріус Кропивницького міського округу
Ірина Новицька приватний нотаріус Кропивницького міського округу
Під час лекції пані Ірина обговорила з учасниками та учасницями теми, які їх турбували, зокрема, помилок у прізвищах та тим, що робити з не правильно оформленими документами, поділу майна при розлученні, перекладу документів та зміни прізвища.

- Дуже важливо проводити подібні заходи, тому що люди через свою необізнаність в даній сфері роблять помилки, які стають для них фатальними. Такі випадки трапляються набагато частіше, ніж мені того хотілось би, це стосується пропущених термінів для прийняття спадщини або відмови від неї. До нотаріуса потрібно звертатися перед подією, а не після неї. Наприклад, є в людини намір купити квартиру, а є певні сумніви чи проблеми. Нотаріус відразу дасть вам шляхи для її вирішення, - розповідає Ірина Новицька приватний нотаріус Кропивницького міського округу.

Ірина Новицька приватний нотаріус Кропивницького міського округу
Ірина Новицька приватний нотаріус Кропивницького міського округу
Ірина займається цією справою понад 25 років, а подібну лекцію проводить вперше. У коментарі вона розповіла, що, оскільки це був перший досвід, то дуже хвилювалась, бо живе спілкування передбачає появу абсолютно різних запитань і готовність до імпровізації.

- Для мене це був хороший досвід хоча б тому, що я вимушена була знову перечитати Цивільний кодекс і навчитися створювати презентації. Я сподіваюся що для слухачів це також був корисний досвід, і вони запам’ятали головне повідомлення моєї лекції, яке полягає в тому, що в будь-якій не зрозумілій ситуації потрібно звертатися до нотаріуса, - радить пані Ірина.

Віра Капустіна
Віра Капустіна
Її лекцію у Кропивницькому Гончаренко центрі відвідали до десятка учасників, кожен з яких поставив своє запитання нотаріусу, і отримав фахову відповідь.

- Мої очікування від лекції абсолютно справдилися. Було багато цікавих моментів та тонкощів, про які я не знала. Я задоволена часом, який я провела з такою користю. Дуже вдячна пані Ірині за гарний освітній тренінг, - розповідає слухачка лекції, репетиторка та популяризатор української мови та літератури Віра Капустіна.

Віра Капустіна
Віра Капустіна

текст та фото - Віта Банташ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!