Кропивничанка розробила гендерний онлайн курс і представила на Українському муніципальному форумі

29.07.21, 16:00

Онлайн курс “Гендерний підхід на місцевому рівні в Україні” розробила експертка із гендерних питань Ольга Гріднєва у рамках проекту «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні» у партнерстві з Асоціацією міст України.

Курс, що має на меті надати знання та практичні інструменти органам місцевого самоврядування задля впровадження гендерно-чутливих політик у різних сферах базується на аналогічному навчальному інструменті, розробленому Мережею асоціацій органів місцевого самоврядування в Південно-Східній Європі (NALAS) але є адаптованим до українського законодавства і контексту, тож містить опис кращих закордонних та українських практик та практичні інструменти, що їх можуть застосовувати муніципалітети у своїй діяльності.

Розробка курсу була розпочата у 2020 році, а в 2021 курс доповнився додатковим модулем, присвяченим протидії сексизму на місцевому рівні. Наразі, кілька десятків представників і представниць ОМС пройшли навчання і їх число постійно збільшується.

"Працювати із представниками та представницями ОМС для мене було великим викликом. Більшість з наших слухачів – люди із великим життєвим і професійним досвідом, які прагнуть сучасних прогресивних знань і , нажаль, мають мало часу. Тож при розробці курсу стояла амбітна задача: «упакувати» гендерну теорію у максимально зручний формат і доповнити її практичними кейсами та інструментами, що застосовуються у різних країнах світу. Великою приємністю було те, що багато успішних практик українських муніципалітетів увійшли у курс як приклади ефективних кроків на шляху досягнення гендерної рівності", - зазначила Ольга Гріднєва.

Курс складається з 5 модулів: «Гендерна рівність на місцевому рівні», «Гендерно-орієнтоване бюджетування на місцевому рівні», «Кращі практики сприяння гендерній рівності на місцевому рівні через бюджет участі», «Асоціації органів місцевого врядування та їх сприяння гендерній рівності на місцевому рівні та «Запобігання і протидія сексизму на місцевому рівні». Кожний модуль містить різні формати навчального матеріалу: теоретичну лекцію, короткий відеоролік з ключовими положеннями модулю, тести для контролю отриманих знань та доповнюється переліком корисних ресурсів для додаткового вивчення. Після кожного модуля учасники на учасниці курсу беруть участь у дискусії на форумі, присвячений відповідним практичним питанням, що виникають у громадах.

Презентація програми учасникам XVІ Українського муніципального форуму сприятиме більш широкому залученню стейкхолдерів до розвитку і впровадження гендерних політик на місцевому рівні та активному використанню курсу задля підвищення обізнаності у гендерних питаннях працівників і працівниць ОМС, урізноманітрнення підходів до впровадження гендерного мейнстримінгу у місцевій політиці.

Про старт чергової сесії онлайн-курсу можна дізнатись на тетаичній сторінці веб-сайту АМУ за посиланням: https://gender.auc.org.ua/?page_id=210



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!