​Анжела Дзинзюра : «Моя ціль навчити людей не боятися отримувати задоволення від банківських послуг»

06.08.21, 10:00

Багато людей старшого віку мають складнощі у користуванні сучасними банківськими інструментами. Внаслідок цього рівень їхнього життя погіршується, а самі вони можуть стати жертвами злодіїв та шахраїв.

Тож Кропивницький Гончаренко центр разом із відділенням ПриватБанку започаткував безкоштовний курс «Секрети безпечного банкінгу» для людей поважного віку (60+).

Перше ознайомче заняття пройшло в четвер, 4-го липня, і його відвідали більше десяти учасників та учасниць, які разом зі спеціалісткою з комунікацій ПриватБанку Анжелою Дзинзюрою поговорили про основи фінансової та банківської безпеки, а також познайомилися з онлайн додатком Приват24.

Курс навчання осіб пенсійного віку фінансовій грамотності в ПриватБанку існує багато років. Спеціалісти навчають осіб поважного віку безпосередньо у відділеннях, коли ті приходять туди, щоб зробити пенсійну картку. У кожного спеціаліста є обов’язковий норматив, який ставить за ціль навчити пенсіонера користуватися карткою чи банкоматом. У Гончаренко центрі пані Анжела проводить подібне заняття вперше, а загалом запропонований нею курс складатиметься із чотирьох уроків.

- Цей курс я розбила на певні частинки. Перше – це ввідне заняття, на якому ми поговорили про те, що таке взагалі банківські картки, які вони бувають, що на них намальовано й написано. Потім ми будемо знайомитися із інтернет-банкінгом, розберемося з тим, як користуватися карткою, поговоримо про шахраїв та їхні основні схеми, а також про те, як має діяти користувач картки, який з цим зіштовхнувся, - розповідає Анжела Дзинзюра, спеціалістка ПриватБанку.

На останньому практичному занятті вона обіцяє повести учнів та учениць познайомитися із роботою банкомату й терміналу, тобто всі разом підуть у відділення банку й кожен зможе виконати ту чи іншу операцію,

Пані вчителька додає, що в часи коронавірусу та можливих майбутніх локдаунів дуже важливо, щоб люди поважного віку, сидячи вдома і користуючись телефоном, планшетом чи ноутбуком, змогли безпечно отримати доступ до всіх банківських послуг.

- Мені 73 роки, і я не вмію користуватися банкоматами та терміналами. Не знаю навіть, як картку вставляти в банкомат, і завжди когось прошу це зробити. В один момент мені це набридло, і я вирішила прийти сюди, аби навчитися всьому самостійно. На сьогоднішньому занятті я дізналася, як правильно це робити, як можна захистити свою картку і що значать цифри та малюнки на моїй картці, - розповідає Людмила Ковальська, пенсіонерка та учасниця курсу.

Нагадаємо, що наступні заняття проходитимуть щосереди, з 15-00 до 17-00 у приміщенні Гончаренко центру за адресою вулиця Велика Перспективна 4а, другий поверх. Дізнатися більше про курс та приєднатися до групи можна, зателефонувавши за номером 066-328-40-48 (Жанна Січкарь, адміністраторка Гончаренко центру).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!