​Діткам, хворим на туберкульоз передано підгузки і дитяче харчування

13.12.21, 18:00

Благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький», яка опікується дітками хворими на туберкульоз, днями передала допомогу для своїх підопічних.

Наразі, ця потреба стоїть актуально, адже дітки, які проходять лікування туберкульозу в Кіровоградському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі (колишня назва – протитуберкульозний диспансер), зазвичай із багатодітних сімей, або ж дитячих будинків.

- Протягом 2020 року стаціонарного лікування туберкульозу потребували 14 дітей з Кіровоградської області. За вісім місяців 2021 року чутливий туберкульоз виявлено у 15 дітей віком від 3 до 14 років, мультирезистентний туберкульоз у двох дітей. Наразі супроводом організації перебуває 33 діток. Цього разу, завдяки проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), впроваджується РАТН, нам вдалося замовити саме цю допомогу. Ми передали десять упаковок підгузок та дев’ять штук сухої молочної суміші на загальну суму 1830,00 грн. Цієї допомоги має вистачити діткам орієнтовно до січня включно, - коментує координаторка супроводу хворих на туберкульоз Оксана Шершень.

Нагадаємо, що у БО «100 відсотків життя. Кропивницький» з листопада проходять благодійні акції зі збору дитячого харчування та підгузок. Наразі, вдалося теж зібрати суттєву допомогу, яка протягом цього тижня буде передана підопічним, які борються з тяжкою недугою.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!