“Скарбничка хоробрості”: Кропивничани збирали подарунки, щоб підтримати хворих діток

20.12.21, 10:00

Понад півсотні дітей і дорослих долучилися до збору подарунків у “Скарбничку хоробрості”, котра встановлена в обласній дитячій лікарні з ініціативи благодійного фонду “Янгол життя”.

Це великий бокс, з якого дітки з онкологічними захворюваннями, котрі проходять лікування, можуть взяти собі іграшку, книжку або прикрасу, щоб підняти настрій, або додати хоробрості перед непростими, болісними, але такими важливими процедурами на шляху до одужання.

"Попереду новорічні свята і нам дуже хотілося потішити дітей подарунками, тому що їм дуже важко. Скільки сміливості потрібно для того, щоб піти на маніпуляцію чи на опромінення! Дорослим це лікування важко дається, а що говорити про дітей", – каже одна з ініціаторок акції Наталя Говоріна.

Книжки, розмальовки, пазли, головоломки, конструктори, набори для творчості, дитяча косметика, біжутерія, машинки, літачки - все це збирали у приміщенні освітнього-культурного простору “Кропивницький Гончаренко центр”.

Напередодні Дня Святого Миколая Наталя Говоріна та директорка центру Вікторія Талашкевич двома машинами, бо в одну все не влазило, відвезли зібрані подарунки до офісу фонду “Янгол Життя”. Співзасновниця фонду Наталія Тарабріна розповідає, що у гематологічному відділенні постійно лікуються 10-20 дітей.

"Крім маніпуляційної кімнати, "Скарбничку хоробрості" ми вирішили поставити ще у лабораторії, де здають на аналізи кров. Коли дитині погано, її має оглянути лікар і від цього вона налякана, то після завершення усіх неприємних процедур, як винагороду за свою мужність, такі пацієнти обирають зі скарбнички собі подарунок", - каже пані Наталія Тарабріна.

Міжнародний благодійний фонд "Янгол життя" заснували п'ять років тому для допомоги онкохворим дітям, але подарунки у “Скарбничку хоробрості” збирають навіть довше, вже понад вісім років. Фонд опікується понад сотнею родин із Кіровоградської області. Ведуть закупівлю ліків і обладнання для пацієнтів обласної дитячої лікарні.

Після новорічних свят Наталія Говоріна планує започаткувати збір пелюшок та памперсів для крихітних пацієнтів і пацієнток відділення патології новонароджених. Чекайте на анонс - незабаром розповімо! - і долучайтеся!

Кожен може стати ангелом для когось!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!