​Екомистецька акція “Перетворимо пакетики на килимки”

19.01.22, 17:22

Освітньо-культурний простір “Гончаренко центр” пропонує містянам перестати накопичувати сміття і дати йому друге життя! Мова йде про так звані одноразові пакети-маєчки різного кольору. Чи не в кожного вдома є “пакет з пакетами”. Але мало хто знає, що з них можна створювати яскраві і довговічні…. коврики!

“З турботою про навколишнє середовище, ми хочемо запропонувати тим містянам, котрі досі користуються пакетами, не викидати їх, а за принципом “upcycling” перетворити цю небезпеку для навколишнього середовища у гарні килимки”, - каже директорка Гончаренко центру Вікторія Талашкевич.

Всі бажаючі можуть протягом січня-лютого збирати ті пакетики, котрі їм не потрібні, і замість викидати їх на сміття, приносити у Гончаренко центр: чисті та сухенькі. За кожен кілограм принесених пакетів центр подарує людині симпатичну та зручну еко-сумку.

А вже через два місяці - 18 березня, у Всесвітній день переробки, - відбудеться майстер-клас із плетіння ковриків. Навчатиме всіх бажаючих плести коврики вісімдесяти чотирирічна Лариса Бондаренко.

“Я навчилася плести ще в юності, коли вступила до педагогічного училища. А саме створювати коврики із пакетів почала років десять тому, і відтоді мої коврики є чи не у всіх сусідів, у моїх кумів, рідних і друзів. Я їх дарую, а мені натомість приносять пакети”, - розповідає Лариса Олексіївна.

Вона ніколи не сидить без діла - або сортує пакетики, або ріже їх на тоненькі смужки, або плете. Жінка переконана, що це допомагає їй у здоров’ї - зберігається гнучність пальців, тренується мозок. Не кажучи вже про цікавість до життя, дизайну, творення, які однозначно дарують довголіття.

Тож, якщо ви хочете долучитися до доброї справи - організатори запрошують збирати сухі і чисті різнокольорові пакетики, і до кінця зими приносити у Гончаренко центр. Адреса: вулиця Велика Перспективна, 4а (другий поверх). Про графік роботи центру можна дізнатися у у соціальних мережах:
Телеграм: https://t.me/GoncharenkoCentreKrop
Інстаграм: https://instagram.com/goncharenkocentrekrop
Фейсбук: https://www.facebook.com/GoncharenkoCentreKrop



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!