​Woman альпініста, художника і поета

24.01.22, 10:00

Мистецький проєкт Анатолія Щерби «Woman» відкрився у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського.

Тематична добірка робіт, написаних художником протягом сорока років, репрезентує його бачення світу Жінки. Героїні дуже різні, і для кожної з них Анатолій Щерба віднайшов свою мову: десь це графіка, десь – акварель, там олія, а тут темпера. В різних стилях, жанрах і техніках оспівує митець Жінку.

Головні захоплення у житті Анатолія Щерби – мистецтво, поезія та альпінізм. Що стосується гір, пан Анатолій здійснив більше 600 сходжень. Підкорив вершини Кавказу, Центрального та Північно-Західного Паміру, Алтаю, Північного Тянь-Шаню, скельних масивів Криму. Цікаво, що автопортрет, який художник представив на виставці, виконаний у стилі кубізму та має назву «Поза часом». В ньому теж вгадуються гори, а вони, як відомо, вічні.

Пан Анатолій – автор книги поезій «Вне времени» і має поетичних строк ще на декілька. Його картини зберігаються у приватних колекціях України, Австрії, Італії, Німеччини, Бельгії, США, Польщі, Росії.

«Кому ми завдячуємо своїм життям?» - так художник відповів на питання, чому присвятив свій проєкт матері – Марії Вишнивецькій і зізнався, що був із нею близький усе життя. Навіть на презентацію він завітав у светрі з горами, який мама йому зв’язала багато років тому.

Виставка працюватиме в бібліотеці Чижевського протягом місяця.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!