​Сонячна енергія заощаджує бюджет Бобринецької громади

06.02.22, 10:57

Близько 100 тисяч гривень економії бюджетних коштів на рік дало встановлення сонячних батарей на станції очищення води Бобринецького міського комунального підприємства «Міськводоканал».

Витрати на електроенергію у структурі тарифу на водопостачання складає 26%, а вартість електроенергії для підприємств постійно збільшується, що тягне за собою потребу в перерахунку тарифу. Бобринецькою міською радою було прийнято рішення встановити сонячні панелі потужністю 20кВт. на станції ІІ-підйому Бобринецького МКП «Міськводоканал», - йдеться у повідомлені Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України.

«Згідно з програмою фінансової підтримки Бобринецького МКП «Міськводоканал» міською радою у 2021 році було надано 385 тисяч гривень на придбання та встановлення підрядною організацією сонячних панелей та Інвертора SOLIS – 30. Дана система встановлена з паралельним використанням наявної централізованої системи живлення. Потужність системи складає 10% від загального споживання електроенергії обладнанням системи водопостачання, що дозволяє нівелювати динаміку збільшення витрат на електроенергію комунального підприємства», - такі подробиці пілотного проєкту в громаді розповів Бобринецький міський голова Леонід Кравченко.

Встановлення сонячної станції дозволило сповільнити динаміку підвищення тарифу на водопостачання. В планах міської ради збільшення потужності сонячної станції вдвічі, до 40кВт.


авторка - Валентина Остапчук, консультант з комунікації в Кіровоградському РВ АМУ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!