Майстер-клас із писанкарства пройшов у бібліотеці

19.04.22, 16:52

В Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського майстриня з Дніпра Марія Грім провела майстер-клас із писанкарства для внутрішньо переміщених осіб.

Писанкарство - старовинне мистецтво наших предків. Писанка - яйце, розфарбоване мініатюрним орнаментом. Це одна із стародавніх форм українського народного розпису, в якому наші пращури втілювали свої прагнення та віру. У давнину писанка була оберегом, мала обрядове і магічне значення. Писанка - символ сонця, відродження, краси і любові. Вона є джерелом зародження життя, початком Всесвіту.

На занятті відвідувачі із задоволенням виготовляли один із видів писанки - крапанки. Малюнок на поверхні таких яєць утворений крапками різного (чи одного) кольору й довільного розміщення та різної форми. Кожен учасник майстер-класу обрав один із запропонованих малюнків та всі приступили до виготовлення яйця. Для нанесення крапок використовували спеціальний інструмент для писанок – «писачок».

У всіх гостей вийшли неперевершені крапанки! Навіть якщо ви ніколи не робили писанок, ніколи не пізно спробувати. Нагадуємо, що майстер-класи проходять щопонеділка та щосереди о 14:00 у відділі мистецтв бібліотеки: https://library.kr.ua/



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!