Проєкт «СПІЛЬНО. Точки зустрічі» відкриється у Кропивницькому за підтримки ЮНІСЕФ

19.04.22, 13:35

У Кропивницькому за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) почне працювати проєкт «СПІЛЬНО. Точки зустрічі», що спрямований на підтримку підлітків та їхніх родин, які через війну були змушені залишити свої домівки. Проєкт впроваджується ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова».

У межах проєкту на базі координаційних штабів для переселенців створені точки, де підлітки та їхні родини зможуть отримати базову гуманітарну допомогу, соціоемоційну підтримку, доступ до індивідуальних та групових психологічних консультацій, факультативних занять зі шкільної програми.

У Кропивницькому перша точка зустрічі «СПІЛЬНО» створена у партнерстві з ГО «Молодіжний центр Кіровоградської області» та знаходиться в Центрально-українському державному будинку художньої та технічної творчості (вул.Вокзальна, 14).Ще дві незабаром відкриються у Навчально-виховному об'єднанні №6 СЗШ І-ІІІ ступенів ЦЕВ "Натхнення” (вул. Велика Перспективна 39/63) та у Центральноукраїнському вищому професійному училищі імені Миколи Федоровського (вулиця Юрія Коваленка, 6/5).

Більше деталей про роботу точок, види допомоги, які там надаються, розклад заходів, можна дізнатися на Фейсбук сторінці «Молодіжного центру Кіровоградської області».

«Кропивницький за час повномасштабної війни прийняв десятки тисяч переселенців та став одним з важливих транзитних центрів. Щодня точки зустрічі вітатимуть підлітків з родинами, які знаходяться на шляху евакуації, або обрали місцем постійного перебування Кіровоградську область. Для них ми намагається забезпечити місця, де можна отримати першочергову гуманітарну допомогу, необхідні послуги та відвідати заходи, що допоможуть впоратися зі стресом й емоційним навантаженням», — розповів Олександр Кашлаков, координатор проєкту «СПІЛЬНО. Точки зустрічі» в Кропивницькому.

Окрім Кропивницького проєкт «СПІЛЬНО. Точки зустрічі» вже діє на всіх станціях метро Харкова та у Полтаві. Згодом такі точки планують запустити в інших містах, куди прибувають переміщені особи, тікаючи від активних воєнних дій.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!