Двадцять тисяч порцій супів готують у Кропивницькому щосуботи

31.05.22, 12:39

Гаряча, смачна і швидка у приготуванні їжа — це саме те, що потрібно у ситуаціях, коли людина знаходиться у складних життєвих обставинах. Наприклад, працює і захищає рідну землю, або живе на територіях, що постраждали від війни.

Саме тому вже три місяці поспіль спільнота волонтерів та волонтерок «Годуємо патріотів!» у Кропивницькому готує та відправляє через партнерські організації тисячі пакетів сухих супів і борщів у східні, південні та північні області України. З початку повномасштабної війни в Україні, спільнота підготувала і відправила у Харківську, Донецьку, Житомирську, Київську, Миколаївську, Луганську та інші області понад 14 тисяч пакетів супів, кожен із яких можна за п’ятнадцять хвилин кип’ятіння у семи літрах води перетворити на поживну страву.

«Якщо перевести всі наші зусилля у цифри, то за три місяці ми хоча б раз нагодували супом чи борщем понад 1 365 042 людей. А ще ж ми разом із партнерами готуємо і відправляємо сухарики, печиво та смаколики у вигляді пастіли, сушених фруктів і горішків», — каже координаторка спільноти «Годуємо патріотів!» Олена Коряк.

Минулої суботи, 28 травня, на фасування зібралося біля півсотні людей, котрі за півтори години нафасували 1 402 пакети сухих супів і борщів. Це стало можливим і завдяки проєкту «Кулінарні корифеї», що його протягом наступних шести місяців втілюватиме громадська організація «Прес-клуб реформ» за кошти, отримані у межах грантового конкурсу для надання підтримки громадам, вразливим групам населення та особам, що потребують допомоги в Україні, що його втілює Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу.

«У межах проєкту ми плануємо серію онлайн-вебінарів, під час кожного з яких бажаючі дізнаються все про історію створення сухих супів у Кропивницькому з 2014 по 2022 роки, а також про те, як зібрати команду та налагодити взаємодію із партнерами, де купити пакети та що має бути на етикетках», — каже модераторка вебінарів, очільниця Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко. Організатори вебінарів поділяться рецептурами сухих супів та секретами сушіння зелені і овочів, а також розкажуть, як у цьому допомагає чат-бот та покажуть, як відбувається фасування сухих супів, печива, сухариків та фруктових енерджайзерів. Очікуйте на анонси вебінарів, долучайтеся, і приєднуйтесь до волонтерського руху у власній громаді!

Матеріал підготовлено командою проєкту «Кулінарні корифеї», що впроваджується ГО «Прес-клуб реформ» за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Для довідки

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!