​Таємничі сторони ляльки-мотанки

08.07.22, 20:27

Щоп’ятниці, і 8-го липня не виняток, у Гончаренко центрі відбуваються зустрічі дітей з жінкою, яка дає їм змогу поринути в інший, безтурботний світ. Це серія майстер-класів «Кава з ветеранами і не тільки», яка почалася у перші дні березня і триває досі.

Сьогодні 13 дітей початкових класів разом зі своїми рідними з різних куточків України робили ляльки-мотанки, в які вони вклали особливий сенс. Це були ляльки-здравниці, котрі націлюють психіку людини на здоров’я, добробут та процвітання, а також дають необхідну для цього підтримку.На попередніх зустрічах діти і дорослі робили мотанки-коники та мотанки-патріотичні янголятка. Адже лялька-мотанка - річ не з простих. У неї є безліч прихованих таємниць та психологічних нюансів. Саме тому присутніх навчала робити психологиня за фахом, учасниця проєктів мобільної волонтерської групи «Гірська терапія» та “Кава з ветеранами”, волонтерка – Ірина Татарчук.

Майстриня надала коментар, чим ці проєкти допомагають людям.

«Ще після 2014 року, коли ми розпочали проєкт «Гірська терапія», ми провели велику працю, щоб допомогти людям адаптуватися після АТО. Коли до нас зверталися ветерани і члени їхніх родин, ми намагалися різними способами знайти з ними контакт, щоб вони могли виговоритись. Це були і майстер-класи, і різні зустрічі. Зараз ми вирішили змінити свій напрямок і зрозуміли, що потрібно допомагати, як місцевим, так і переселенцям. У місті нині є чимало дітей, яких потрібно чимось зайняти, і багато з них щоп’ятниці приходить сюди», - каже пані Ірина.

Поспостерігавши за тим, як працюють діти з тканинами, котрі їх «не слухались», були тяжкі у складанні та зав’язуванні, можна зробити висновок, що хлопчики та дівчатка сильні духом, і гідно справляються з викликами, котрі ставить перед ними життя, а такі майстер-класи допомагають діткам та їхнім батькам відволіктися, як емоційно, так і фізично.

Гончаренко центр запрошує на майстер-класи за проектом “Кава з ветеранами” щоп’ятниці о 16.00. Участь у всіх заходах цього освітнього центру - безкоштовна!


текст і фото - Бондаренко Дар’я



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!