​Краса, що рятує світ

13.07.22, 18:00

Поціновувачам краси у Кропивницькому добре відоме ім’я Людмили Кривенко – майстрині, яка пише картини клаптиками тканини. Робить вона це це неперевершено, адже дивлячись на деякі полотна, ви не відразу зрозумієте, що перед вами не олія чи акварель, а тканина та нитки.

Її одинадцята виставка відкрилася у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського. Назвала експозицію пані Людмила просто і символічно – «Краса врятує світ». Краса людських відносин, краса створеного людським духом і краса матеріального втілення душевної теплоти конкретної людини.

«Це титанічна робота на сам перед душі. Такої тонкої, такої глибокої. Це шедеври повинні йти світом, щоб побачивши їх, побачили Україну», - заявила журналістка Марія Лебідь на відкритті виставки.

Свій величезний талант Людмила Кривенко реалізує в неймовірних картинах, в чудових дитячих ковдрочках, в оригінальних жіночих сумках, в оберегах української родини - ляльках-мотанках та багатьох інших яскравих, зроблених з великою любов’ю речах.

«Виставка пані Людмили – куточок світла, надії на майбутнє і те, що все буде Україна! Часто обговорюють питання, чи треба нам під час війни мистецтво. Треба, бо це ресурс, щоб споглядати, що краса дійсно існує. Усі війни колись закінчуються, а краса існує завжди», - впевнена педагогиня і майстриня Людмила Чистякова.

Виставка працюватиме у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського до вересня.

«На заходах, які проходять в нашому відділі, я завжди гостям кажу, що роботи пані Людмили - це візитівка нашого міста. Художників багато, а Кривенко – вона єдина», - зізналася завідувачка відділом мистецтв Світлана Ушакова.

Запрошуємо усіх охочих до нашої книгозбірні!

Відкриття виставки можна подивитись на бібліотечному YouTube-каналі за посиланням



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!