​Вступ до світу музики

27.07.22, 16:00
Старша група
Старша група

Щосереди у Гончаренко центрі проходять заняття «Дружба музики та шуму», які проводить Марина Кашлакова – піаністка, викладачка музики із досвідом понад двадцять років. Щоб провести час весело та з користю, на заняття приходять дітки віком від 5 до 7 років (у молодшу групу) та 8-12 років (у старшу групу).

Музика – один із методів відволіктися від усього світу. Тому Гончаренко центр і запроваджує такі заходи, щоб діти могли поспілкуватися з однолітками, поспівати, повеселитись.

Але чи знали ви, що музику можна створити з будь-якого предмету? От до прикладу олівець. Знаючи правильні рухи, можна створити ритм до пісні “We will rock you” гурту Queen, що і робили діти на занятті. Також вони тренували увагу: у руках кожної дитини був дзвіночок іншого кольору, а відео на екрані показувало, коли і який колір треба натискати. Так учні почергово клацали на дзвіночки та створювали мелодію.

Молодша група
Молодша група
На початку ж заняття, яке відбулося минулого тижня, хлопчики та дівчатка співали пісеньку про колечко, націлену на визначення слуху дитини. Загалом весь урок мав на меті дати зрозуміти вчительці, чи мають учні та учениці здатність до музики. Бо ж його відвідували як діти, котрі прийшли не вперше, так і новенькі.

Чому курс має назву «Дружба музики та шуму»? Коментує Марина Кашлакова.

«Музика створена з шуму. Ми використовуємо ніби і не музикальні інструменти: бокали, олівці, дзвіночки. І коли збирається така велика компанія, то звучить все дуже круто.», - каже викладачка.

Опитавши дітей, з якою ціллю вони ходять на уроки, то всі як один говорять, що їм подобається музика, цікавий колектив, весело проводити час. Тож, творчість може виявлятися по-різному, головне розвивати себе в тому напрямку, який лежить до душі.


авторка - Дар‘я Бондаренко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!