​Десять ініціатив розвиватимуть молодіжне волонтерство на Кіровоградщині

24.10.22, 14:00

На початку жовтня Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» оголосив конкурс за проєктом «Волонтер+», у рамках якого всі бажаючі могли подати заявки і розвивати молодіжне волонтерство. Це частина масштабної програми «Розвиток і підтримка молоді Кіровоградської області через молодіжні ініціативи та UPSHIFT», яку СКЦ «Задзеркалля» втілює як імплементуючий партнер ЮНІСЕФ в області.

Станом на 17-те жовтня 2022 року організатори отримали 28 заявок. Дві заявки було подано пізніше граничного терміну, вказаного в оголошенні, тож не були передані на розгляд. З іншими заявками протягом тижня працювало журі у складі п‘яти осіб - представники і представниці СКЦ «Задзеркалля», Управління комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності ОВА та експертки ЮНІСЕФ.

«Ми дуже вдячні ЮНІСЕФ за можливість, яку вони надають ініціативам на Кіровоградщині щодо розвитку волонтерства, і за всіляке сприяння та підтримку у втіленні суспільно-корисних проєктів та програм», - коментує очільник СКЦ «Задзеркалля» Олександр Кашлаков. За його словами, оцінюючи заявки, журі керувалося такими критеріями, як розуміння заявниками актуальних потреб громади, мотивація до залучення молодих волонтерів та досвід роботи у заявленій сфері.

Найбільша кількість балів, яку можна було набрати, це 75 балів. За результатами розгляду заявок, участь у проєкті візьмуть наступні десять ініціатив\організацій: Громадська організація «Агенція сталого розвитку «Хмарочос» (Кропивницький), громадська організація «Терне берша» (Пантаївська ТГ), благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» (Олександрійська ТГ), Центральна міська бібліотека для дітей міста Олександрія, громадська організація «Потрібні тут» (Світловодськ), молодіжне громадське об'єднання «Центр» (Кіровоградська область), Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі, громадська організація захисту тварин «БІМ» (Кропивницький), громадська організація «Територія успіху» (Кропивницький) та громадська організація «ВІ ВОРЛД» (Знамʼянка).

Протягом наступних шести місяців - з листопада 2022-го року по квітень 2023-го року, - вони будуть втілювати різноманітні проєкти із розвитку молодіжного волонтерства. Зокрема, це буде інтеграція молоді із числа ВПО у життя громади через організацію неформальних освітніх заходів, а також долучення молоді до вирішення проблем безпритульних тварин у місті. Це будуть проєкти, спрямовані на допомогу дітям та родинам у цей складний період та залучення молодих волонтерів до надання соціальних послуг. Це будуть проєкти, що орієнтовані на допомогу самотнім людям похилого віку в побутових питаннях, а також психологічно-емоційну підтримка дітей із родин захисників та захисниць.

Проєкти матимуть на меті створення єдиного комунікаційного простору між людьми з числа ВПО, волонтерськими центрами міста і соціальними службами та місцевою владою, а також на ведення правопросвітницької діяльності на тему гендерної рівності і попередження гендерно-зумовленого насильства. Серед проєктів, які отримали підтримку, є створення соціального ательє на базі навчального закладу за приниципами “reuse - recycle”, а також залучення молоді до допомоги мешканцях постраждалих територій внаслідок військових дій шляхом через виготовлення сухих супів та борщів та створення у громадах соціальних просторів.

Всі деталі про втілення проектів будуть публікуватися за лінком: https://www.facebook.com/ngozadzerkallia та у ТМ-каналі: https://t.me/zadzerkallyaПроєкт втілюється у рамках програми «Підтримка молоді Кіровоградської області», яку реалізує ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!