​Допомога від А до Я

20.12.22, 12:00

Днями в Олександрії відбулися цікаві та корисні навчальні заходи для молодих волонтерів і волонтерок, котрі є частиною команди Благодійного фонду “Центр допомоги Олександрія”. Мова йде про навчальні семінари на теми «Створення електронної форми для збору та узагальнення інформації» та «Створення та опрацювання таблиць бази даних». Ці заняття пройшли шість молодих людей, які не тільки прослухали теорію, але й розробили власні електронні форми, виконуючи практичні завдання тренера.

Заходи відбулися у рамках проекту “Волонтер Плюс”, що є складовою програми «Підтримка молоді Кіровоградської області», яку реалізує ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Керівниця проекту в Олександрії пані Любов Мороз розповідає, що у “Центрі Допомоги Олександрія” на постійній основі волонтерять близько тридцяти осіб із числа ВПО. Та й тренер, який поділився досвідом з молоддю - Руслан Безкровний, - сам довгий час жив та працював у Краматорську.

“Центр допомоги Олександрія” кожного дня відвідують 200-400 осіб з числа ВПО, які потребують гуманітарної допомоги. Для того, щоб краще вести інформаційно-роз’яснювальну роботу з відвідувачами, якраз і планується залучити до співпраці молодь, яка буде спочатку навчатися, а далі і самостійно надавати допомогу родинам із числа ВПО, котрі особливо цього потребують.

“Наша мета - посилення волонтерського руху, а такоє залучення молоді до спільної роботи та заходів”, - розповідає ще одна активістка “Центру допомоги Олександрія” Ганна Безкровна.

Наступної суботи, 24 грудня, відбудеться знайомство молоді з роботою Центра, навчання та стажування. Планується, що молодь отримає практичний досвід обліку та видачі гуманітарної допомоги, а отже зніме частину навантаження зі своїх дорослих колег та реалізує власний волонтерський потенціал.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!