​Компенсація за генератори для ОСББ

21.12.22, 14:00

Тривають ворожі обстріли об’єктів критичної інфраструктури України і це призводить до того, що населення періодично залишається без світла у холодних будинках та без води.

Депутати Кропивницької міської ради від «Слуги Народу» пропонують частковий вихід із ситуації і за підтримки місцевої влади об’єднання багатоквартирних будинків зможуть купити генератори, а місто компенсує їм частину витрат.

Під час крайнього засідання сесії Кропивницької міської ради за ініціативи фракції «Слуга Народу» було внесено зміни до програми «Про затвердження Програми спільного фінансування та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті Кропивницькому» і тим самим розглянуто питання відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії (генераторів), які будуть придбані об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, у 2023 році.

Мова йде про часткову компенсацію з міського бюджету витрат мешканців багатоквартирних будинків на купівлю генераторів.

«На сьогоднішній день в державі склалась складна ситуація в енергетичній системі, а таким чином ми хочемо допомогти мешканцям багатоповерхівок врятуватися від раптових відключень світла. Відшкодовування вартості незалежних приладів альтернативного живлення електроенергії має допомогти забезпечити першочергові потреби кожного будинку», – пояснила голова фракції «Слуга Народу» в Кропивницькій міській раді Ольга Ковальова-Алокілі.

Генератори потрібні, щоб в кожному будинку було створено своєрідні Пункти незламності, де можна, зокрема, зарядити телефон та закип'ятити воду.

«Програмою компенсації зможуть скористатися об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Згідно з програмою можна буде повернути 50% вартості генератора, але не більше граничної суми 30 тисяч гривень. Також будуть певні вимоги до самих генераторів, їх купівлі та встановлення. Але найголовніше, що мешканці багатоповерхівок мають згуртуватись та за допомогою міської влади підготуватись до можливих блекаутів», – пояснив заступник міського голови, в.о. голови Кіровоградської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Михайло Бєжан.

Для того щоб отримати компенсацію, представникам ОСББ потрібно звернутися в головне управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради з відповідною заявою і платіжними документами на придбання генератора.

Раніше до програми часткової компенсації вартості генераторів для об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлових кооперативів доєднались ціла низка українських міст: Київ, Львів, Одеса, Луцьк, Бориспіль, Чернівці, Суми, Умань, Рівне, Тернопіль, Полтава, Кременчуг, Запоріжжя, Біла Церква.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!