Молодіжна волонтерська кухня запрацювала у Кропивницькому

26.12.22, 16:00

Громадська організація «Агенція сталого розвитку «Хмарочос» втілює на Кіровоградщині проект на підтримку молодіжного волонтерства, і минулих вихідних зробила до цього черговий крок. Зокрема, залучені “Хмарочосом” дівчата і хлопці, попрацювали на базі громадської організації “Добромир”, яка з кінця лютого 2022 року готує сухі супи та борщі для людей, котрі живуть і служать на територіях, постраждалих від конфлікту.

Проект “Волонтерська кухня стійкості” має на меті пом’якшити негативний вплив воєнного часу, посилити стійкість спільноти “Добромир”, а також включити активних волонтерів та волонтерок у процеси стратегування. Тому, під час вже першої зустрічі, молоді волонтери та волонтерки познайомилися зі роботою, яку веде «Добромир», а постійні учасники спільноти виступили наставницями і менторками для юнаків та дівчат. Спільно молодь нафасувала чотири великі коробки супів, які передадуть для людей з громад з прифронтових зон, де є складні умови доступу до їжі та її приготування.

“Наше тематичне молодіжне фасування «Продовольчі містки» допомогло дівчатам і хлопцям навчитися фасувати та створювати продовольчі бокси для відправки, а ще молодь познайомилася з командою ГО “Добромир”, тож спільна робота була сповнена нових емоцій та конструктивного спілкування. Молодь допомагає висвітлювати діяльність спільноти - фотографує та наповнює свіжими відео ТікТок”, - ділиться враженнями очільниця Агенції сталого розвитку “Хмарочос” Ірина Ткаченко.

Попереду у планах організації - створити комунікаційний майданчик для обміну досвідом досвідчених волонтерів та волонтерок з молоддю, яка допоможе посилити продовольчу ініціативу, а також провести стратегічну сесію з розробки антикризового плану дій спільноти, підвищити обізнаність молоді «Молодіжної кухні «Годуємо патріотів» та спільноти «Годуємо патріотів» про продовольчу безпеку та посилити видимість діяльності волонтерської ініціативи «Добромир» на рівні ОМС та бізнесу міста шляхом залучення їх до нетворкінгової події.

Проєкт втілюється у рамках програми «Розвиток і підтримка молоді Кіровоградської області через молодіжні ініціативи та UPSHIFT», яку реалізує ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!