Як управляти стресом та розвивати свою стресостійкість?

06.01.23, 13:41

Тренінг “Управління стресом та розвиток стресостійкості» провела днями у Професійному ліцеї сфери послуг і торгівлі кандидатка педагогічних наук, доцентка, неймовірно крута тренерка - пані Інна Краснощок.

“Сам по собі стрес позитивно впливає на людський організм, але лише за умови, що він не носить затяжний характер”, - пояснює пані експертка.

Тому протягом тренінгу його учасники та учасниці говорили про те, що таке поняття "стрес", про його види та стадії, і, звісно, вчилися розпізнавати сигнали організму та долати затяжні стресові ситуації.

Оскільки стрес – це емоційна реакція організму на якійсь подразник, то важливо дати молоді, котра займається волонтерством, навички, котрі допоможуть мобілізувати організм для вирішення проблеми. Більше того, успішне подолання стресу може навіть призвести до підвищення рівня дофаміну, Це така біологічно активна хімічна речовина, яка в мозку людини передає емоційну реакцію і дозволяє відчувати задоволення і не відчувати біль.

Для відточення навичок протидії стресу команда молодих волонтерів та волонтерок, які залучені Ліцеєм до проекту “Волонтер Плюс”, виконали різні вправи, поділилася думками, обговорила різні ситуації.

Цей захід став частиною проекту "Волонтер Плюс", яку втілює на Кіровоградщині громадська організація «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) за програмою “Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT”.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!