​Туберкульоз виявили під час проходження медкомісії

09.02.23, 18:00

Максим дізнався про туберкульоз під час проходження медичної комісії. Єдиний дзвіночок, який сигналізував про хворобу - різке схуднення.

«Я навіть не думав, що схуднення може стати симптомом, на який варто звернути увагу. Я проходив медичну комісію разом зі своїми колегами по роботі. Потім прийшов за результатами флюорографічного обстеження, а мені кажуть, що виявили туберкульоз. У той період у мене були стреси, ослаблений імунітет, можливо я контактував із кимось з хворих - не знаю, що саме вплинуло», - ділиться своєю історією Максим.

Чоловіку запропонували в лікарні соціальний супровід благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький». Він без вагань погодився, адже йому важлива була підтримка, бо емоційно важко було справитися.

«До мене під соціальний супровід чоловік потрапив у вересні. У нас було кілька консультацій, яких Максим от дуже потребував. Це я про моральну підтримку. Лікування туберкульозу він почав одразу. Хоча зізнається спочатку у нього була думка: «Навіщо пити ліки, якщо я себе добре почуваю». Пояснила, що в нього чутливий туберкульоз, який потребує лікування. Звісно, розповіла про наслідки, якщо не лікувати. Ми обстежили його близьке оточення - всі були здорові», - розповідає Тетяна Грибок - соціальна працівниця проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині», що підтримано Глобальним фондом.

Соціальна працівниця характеризує чоловіка, як відповідального і сумлінного клієнта, який не пропускає лікування. Прихильність у нього дуже хороша. Він не виділяє паличку Коха, тож безпечний для суспільства. Він ідеальний батько для своєї дитини - вони разом куховарять і печуть пироги. Від благодійної організації Максим також отримує безкоштовні сертифікати на продукти харчування та соціальний супровід. Наразі чоловіку залишилося менше місяця до завершення лікування. Він вірить, що подолав туберкульоз.


авторка - Вікторія Семененко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!